Tijdens het eerste weekend van februari gingen de provinciale kampioenschappen jeugd door te Aalter. Onze club schreef 12 van zijn leden in, maar wegens ziekte of blessure konden er maar 8 van hen deelnemen.

Thomas Baete, Robin Van Hecke, Pauline Serie, Ginny Van Hecke, Rune Duquenne, Lucas Handekyn, Kiyoko Van De Rostyne en Nathan Van Hoorebeke waren paraat om te strijden voor de provinciale titel.

De U21 kwam eerst aan bod. Thomas Baete mocht de spits afbijten. In zijn eerste kamp wil hij de tegenstander vloeren met Tomoe Nage maar krijgt geen score. Beiden geraken op de grond en de tegenstander kan Thomas controleren met Sankaku Gatame. Thomas verliest zijn kamp met Ippon. Daar de tegenstander de volgende ronde verliest, is er geen herkansing meer voor Thomas.

Robin Van Hecke komt als tweede aan bod. Hij wil zijn tegenstander werpen met Harai Goshi, maar deze ziet kans om over te nemen met Ura Nage. Hij krijgt er Waza Ari voor en Robin staat op achterstand. Als Robin een tweede maal Harai Goshi inkomt, kan de tegenstander ham opnieuw overnemen met dezelfde techniek en krijgt er weer een Waza Ari voor. Twee Waza Ari’s worden Ippon en Robin verliest zijn eerste kamp. Ook zijn tegenstander geraakt niet verder en ook voor Robin is er geen herkansing meer.

Pauline Serie kamp voor de eerste maal bij de U18. Als ze de tegenstander wil werpen met Makikomi links, is de beweging onvoldoende om score te krijgen. De tegenstander kan haar echter op de grond controleren en Ippon krijgen van de scheidsrechter.

Pauline heeft wel herkansing. Als ze aanvalt ontwijkt de tegenstander de aanval en wordt ervoor bestraft met Shido. Een latere aanval Maki Komi is onvoldoende om te scoren en ook op de grond kan geen van beiden elkaar controleren. Pauline valt nog tweemaal Makikomi aan maar krijgt geen punten van de scheidsrechter. Als ze op de grond geraken kan de tegenstander haar controleren met Sankaku Gatame en de Ippon afdwingen van de scheidsrechter. Ook Pauline moet zich zonder medaille tevreden stellen.

Ginny Van Hecke is de volgende die mag kampen. Heel snel komt ze Makikomi in en kan de tegenstander werpen. De scheidsrechter geeft haar Waza Ari voor deze beweging. Als ze even later opnieuw inkomt met Makikomi krijgt ze een tweede Waza Ari en wint zo met Ippon haar eerste kamp.

In de Halve finale besluit Ginny alles op alles te zetten. Ze laat de tegenstander niet inkomen en neemt zelf initiatief. Een eerste Makikomi levert haar direct Waza Ari op. De tegenstander krijgt de kans niet om in te komen en wordt bestraft met Shido wegens passiviteit. Ginny blijft aanvallen en een tweede maal bestraft de scheidsrechter de tegenstander met Shido. Als Ginny nogmaals een mooie Makikomi laat zien krijgt ze er een tweede Waza Ari voor en wint ook de halve finale met Ippon. Een eerste medaille is binnen, enkel nog afwachten of het zilver of goud zal worden.

Ginny komt in de finale uit tegen een snelle judoka. Zij kan binnen enkele seconden Ginny werpen met Tai Otoshi en zo Ippon behalen. Ginny wordt tweede en krijgt zilver. Heel goed voor gewerkt.

Rune Duquenne begint goed aan zijn tornooi. Zijn eerste tegenstander kan hij snel werpen met Makikomi en krijgt er Waza Ari voor. Rune kan de kamp afwerken op de grond en blijft de tegenstander controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter hem Ippon geeft.

In zijn tweede kamp wil Rune de tegenstander werpen met Harai Goshi. Deze kan echter de beweging overnemen met Ura Nage en krijgt er Ippon voor. Rune moet naar de herkansingen.

In de herkansingen komt Rune direct in en wil de tegenstander werpen met Makikomi. Onvoldoende voor de scheidsrechter en Rune krijgt geen punten. Even later komt hij Uke Waza in, maar ook hiervoor krijgt hij geen score. Ook op de grond kan geen van beiden de andere controleren. Rune wil de tegenstander werpen met O Soto Gari, maar deze slaagt erin hem te counteren. Rune raakt de broek aan en wordt bestraft met Shido. Als Rune Makikomi inkomt kan de tegenstander hem overnemen met Ura Nage en Ippon scoren. Ook voor Rune geen podiumplaats.

Lucas Handekyn is aan de beurt. Hij wil de tegenstander werpen met Harai Goshi maar wordt overgenomen. Het levert de tegenstander Waza Ari op. Als beiden op de grond verder gaan kan de tegenstander Lucas ontroleren met Tate Shiho Gatame en Ippon afdwingen van de scheidsrechter. Daar de tegenstander ook zijn volgende kamp verliest, is er geen herkansing meer voor Lucas.

Kiyoko Van De Rostyne is de volgende judoka die mag kampen. Na een aanval O Uchi Gari door de tegenstander geraakt ze in houdgreep en slaagt er niet in zich te bevrijden. Ze zit in een poule van vier en kan nog twee kampen doen.  In haar volgende kamp tasten  beide judoka’s elkaar wat af. Als ze op de grond geraken, komen ze in een pat stelling en de scheidsrechter geeft Matte. Even later kan de tegenstander Ko Soto Gari inkomen. Kiyoko gaat van zitvlak naar de rug en de tegenstander krijgt er Waza Ari voor. Even later neemt de tegenstander de broek vast en wordt bestraft met Shido. Als Kiyoko de tegenstander wil werpen kan deze haar overnemen en  een tweede Waza Ari behalen. Kiyoko verliest deze kamp met Ippon en ook voor haar zit het tornooi erop.

Kiyoko staat in haar laatste kamp. Ze loopt steeds achter de tegenstander. Als deze O Goshi inkomt kan ze Kiyoko werpen en krijgt er meteen Waza Ari voor. Beiden komen op de grond en de tegenstander kan Kiyoko controleren met Gesa Gatama en Ippon behalen. Ook voor Kiyoko zit het tornooi erop.

Nathan Van Hoorebeke is de laatste kamper van onze club. Daar Erik van de ene kant van de zaal naar de ander moest lopen heeft hij een deel van de kamp niet gezien. Als beide judoka’s op de grond belanden kan Nathan controleren met houdgreep en Ippon behalen. Hij geraakt in de halve finale. De tegenstander komt Harai Goshi in en Nathan slaagt erin hem over te nemen met Tani Otoshi. Hij krijgt Waza Ari voor deze beweging. Hij kan de kamp afmaken door de tegenstander met Gesa Gatame te controleren op de grond en zo Ippon te verdienen. Hij mag naar de finale en een tweede medaille is binnen voor de club. Ook hier is het even afwachten of het goud of zilver zal worden.

De finale kamp is spannend. Nathan kan werpen met Harai Goshi en moet zich tevreden stellen met Waza Ari, jammer. Even later kan de tegenstander hem werpen met dezelfde worp en krijg er ook Waza Ari voor. Als Nathan opnieuw inkomt, kan de tegenstander overnemen met Tani Otoshi en behaald zo zijn tweede Waza Ari. Nathan verliest deze kamp en gaat met zilver naar huis.

Al bij al waren de kampen nog zo slecht niet. De tegenstand was groot en iedereen trainde voor dit kampioenschap. Wie een kamp won, won met overtuiging. Wie een kamp verloor vond het terecht. Er werden zeker geen kampen gewonnen of verloren op dubieuze wijze.