Als nevenactiviteit stond paintball op het programma. Svea organiseerde het en 18 personen schreven zich in om deel te nemen. Wegens veiligheidsredenen kon je pas inschrijven vanaf 14 jaar. Op zaterdagavond 18 november gingen wij richting Gent om er van 18u00 tot 21u00 te paintballen.

Paintball Gent bestaat ondertussen meer dan 10 jaar en heeft een reputatie opgebouwd als de toplocatie voor indoor paintball.

Gelegen op een prachtige locatie, uitgerust met het allerbeste paintballmateriaal en dankzij professionele begeleiding zorgden ze ervoor dat we deze “extreme” sport konden beleven in de allerbeste omstandigheden aan een zeer betaalbare prijs.

Eens ter plaatsen werden de regels van het spel uitgelegd en werd er heel wat aandacht besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Zo was het verboden om zonder helm voorbij de veiligheidszone te gaan en mocht je pas schieten als een tegenstander op minimum 10 meter afstand was (al snapten enkelen het begrip ‘minimum 10 meter afstand’ niet…). Iemand die geschoten was of zonder munitie stak zijn of haar handen omhoog en verliet het spel of ging munitie halen. Op dat moment mocht er ook niet worden geschoten op deze persoon … nog een regel die sommigen niet snapten.

De deelnemers werden ingedeeld in twee ploegen. Blauw en groen. Iedereen kreeg een wapen en eens in de spelzone ging iedereen naar zijn kamp.

De avond was opgebouwd in diverse ‘games’. Als eerste moest elk team proberen een rode vlag in het eigen kamp te brengen. Later moest men proberen om in het andere kamp te geraken, een ongewapende persoon oversmokkelen of elkaar gewoon uitschakelen. Regelmatig wisselden wij van startpositie.

Tussen de games door konden wij even verpozen in de veilige zone. Daar kregen wij ook telkens onze volgende opdracht van de uitbaters. Ook zagen wij dat, hoe langer het spel duurde, hoe meer mensen blauwe plekken hadden van de paintball impacts. Ook hadden er enkele de eer om met een buil rond te lopen van impacts op het hoofd.

De avond was vol afwisseling en vloog voorbij. Paintball is toch moeilijker dat het op het eerste zicht lijkt. Diverse deelnemers vroegen of we het ook volgend jaar gaan doen. Wegens veiligheidsredenen was het verboden om foto’s te nemen tijdens het spel. Foto’s van de spelzone zijn afkomstig van het internet.