De officiële opening van de vernieuwde sporthal ging vrijdag 1 september door. In aanwezigheid van de burgemeester, de schepen van sport, de schepen van ruimtelijke ordening en de architect werd de realisatie voorgesteld aan het ruime publiek. Tom Boudeweel, VRT sportjournalist deed de inleidende gesprekken.

Om het publiek op te warmen werd aan taiko school Tatake uit Gent gevraagd om een optreden te verzorgen. Met een groep van vijftien taiko drummers was dit wel een imposant gebeuren. Het geroffel van de drums weerklonk gigantisch in de zaal.

Schepen van sport, Sandro Di Nunzo, mocht als eerste zijn verhaal doen aan het publiek. Hij vertelde vooral hoe de realisatie van de sporthal tot stand kwam en waarom deze er moest komen.

Dan kwamen twee demonstraties van clubs. Onze club begon met een demonstratie van het Kodokan Goshin Jitsu. Een kata die door Dirk Demaerteleire en Christophe Ingelbrecht werd gebracht. Na ons was het de beurt aan de karate club om gedurende een achttal minuten hun sport te promoten.

Opnieuw gingen de lichten aan voor de toespraken en deze maal waren de architect en de schepen van ruimtelijke ordening aan het woord. Zij vertelde hoe het praktische gedeelde van de realisatie te werk ging.

Jiu Jitsuclub Damoi Kwai vervolgde met een demo zelfverdediging.

Opnieuw gingen de lichten aan en deze maal was het de beurt aan burgemeester Ives Deswaene om zijn verhaal te doen. Hij vertelde voornamelijk over het administratieve luik van het verhaal.

Dansgroep Flik-Flak vervolgde met een meeslepende dans, gebracht door hun jeugdploeg.

Op het podium werden de nodige bloemen overhandigd en werd het publiek gevraagd om de realisaties te komen bezoeken. Via de danszaal ging men naar de spiksplinternieuwe budozaal.

De diverse clubs waren er een demo training aan het verzorgen. Toen het publiek aankwam, vormden zij een erehaag en werd een gedenkplaat onthuld. Voor de gelegenheid was deze in de vorm van een kleine judomat.

Het publiek en de deelnemers werden door het gemeentebestuur uitgenodigd op een receptie. Bij een hapje en een drankje werd er druk nagepraat over deze avond en de nieuwe budozaal.