Zaterdag 11 januari organiseerden wij opnieuw een nieuwjaarsreceptie voor onze leden en naaste familie. Voor de nieuwe leden van de club een ideale gelegenheid om iedereen eens te leren kennen, voor de oudere leden van de club een gezellig samenzijn. De sfeer was in elk geval heel uitgelaten.

Mieke had de dag ervoor 32 liter verse soep gemaakt, ikzelf zorgde voor 60 liter witte glühwein, the real stuff, niet van die gesuikerde brol. Spuit en bronwater waren ook voorhanden voor wie dit wilde. Wie ‘plat water’ vroeg had ervan en kreeg van mij een plat bord met water … platter kon ik het niet maken. Iemand kreeg zelfs een behoorlijk pikant soepje aangeboden voor mijzelf … een kleine revanche van het laatste clubfeest …

Ook dit jaar hadden wij kosten nog moeite gespaard betreffende de hapjes. Enkele ouders hadden een cake gebakken, Svea had talrijke hapjes voorzien: gevulde champignons, bladerdeeg met kaas, appel, honing en rozijnen en niet te vergeten, pikante scampi’s. Maar ook toastjes met zalm en kaas of met krabsalade waren voor handen. Wijzelf hadden pizza’s, chips, nootjes, kaas, salami en voor de jongsten snoep voorzien. Honger zouden wij niet hebben.

Als attentie had ik flesjes met chilisaus voorzien. Wegens een misverstand waren deze iets kleiner dan voorzien. Wie proefde wist dat de smaak goed zal, maar dat het goedje redelijk pikant was, alhoewel er op het etiket ‘mild’ stond ….

In totaal hadden zich zo’n honderd personen ingeschreven. Wegens omstandigheden belden enkelen af zodat wij met een negentig mensen waren.

Alhoewel we begonnen vanaf 15u00 kwam het grotendeels van de gasten toe vanaf 15u45 omstreeks 17u00 was het heel druk. Svea, Mieke en ikzelf kwamen voortdurend rond met hapjes en drank. Lege mokken werden weggenomen om af te wassen en lege schalen werden bijgevuld.

Eens het wat donker begon te worden werd de vuurkorf aangestoken, wat dan weer voor een gezellige sfeer zorgde.

Daar men alcoholcontroles had aangekondigd werd er meer soep dan glühwein gedronken. Wie wel een glaasje wilde drinken had voor een Bob gezorgd, heel verstandig.