Zaterdag 19 januari 2019 ging onze nieuwjaarsreceptie door.

Zoals gewoonlijk in open lucht met een knapperend vuurtje erbij. Leden en hun naaste familie waren van harte welkom om met ons een glaasje (en meer) te drinken op het nieuwe jaar. In totaal schreven zich 67 personen in, wegens omstandigheden konden wij 62 leden en sympathisanten verwelkomen. Ook de naaste buren werden uitgenodigd om deze receptie. Van hen mochten wij uiteindelijk ook zes personen verwelkomen. In totaal dus een kleine zeventig aanwezigen.

Het weer was in elk geval super. De temperatuur schommelde rond het vriespunt en er scheen een zonnetje. Wind viel er niet te bespeuren. Echt een aangenaam weertje voor de receptie.

De club voorzag witte glühwein en verse tomatensoep. Daarnaast kon ook water, thee of koffie verkregen worden. Om niet met een lege maag te zitten werden ook  een dertigtal pizza’s en 6 stokbroden met lookboter voorzien. Deze laatste roosterden we even op de barbecue om knapperig te zijn. Uiteraard mochten chips, nootjes, kaasblokjes en stukjes salami niet ontbreken. Enkele personen ook cakes en vanille pudding bij voor de aanwezigen. Echt honger zouden wij niet lijden …

De receptie begon om 14u00, veel te vroeg voor de meesten. Vanaf 14u45 begonnen de eersten langzaam aan te komen, de overgrote meerderheid arriveerde pas rond 16u30 à 17u00. De beste wensen voor 2019, een goede gezondheid en de gebruikelijke drie kussen werden zeker niet vergeten. Naarmate het donker begon te worden, zakten meer en meer personen af richting de vuurkorf.

Mede door het vele werk, schakelde Erik af en toe iemand in om mee te helpen. Pizza’s ronddelen, drank voorzien, de broodjes op de BBQ in de gaten houden, hout voorzien voor de vuurkorf…. Kinderarbeid … geen idee waarom dit werd afgeschaft, het is verdorie echt makkelijk J.

Dat het een gezellige bedoening was hoeft geen uitleg. Naarmate de voorraad glühwein zakte steeg de stemming en werd heel wat lol getapt. Heel wat mensen hielden hun hand bovenop hun beker drank. Het universele gebaar voor:  “tot daar vullen” … Iets wat Erik dan ook respectvol deed.

Twintig liter soep, dertig liter glühwein en 30 pizza’s later begonnen de meesten naar huis te gaan. Iets na 23u00 vertrokken de laatsten richting huiswaarts. Niemand zat maar velen waren “leutig”, waarschijnlijk ’s anderendaags met kleine oogjes. Opnieuw een geslaagde editie. Wie er niet bij was had weeral ongelijk.