Om het nieuwe jaar goed in te zetten organiseerden wij opnieuw onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Deze ging vanaf 15u00 door bij Erik thuis. Om het praktisch wat overzichtelijk te maken werd er in de club een lijst gelegd waarop geïnteresseerden zich konden inschrijven.

In totaal schreven er zich 50 volwassenen en 36 jongeren in. Wegens diverse omstandigheden (ziekte, werk, …) kwamen uiteindelijk toch 47 volwassen en 33 jongeren opdagen.
Met een bang hart bekeken wij elke dag de weersverwachtingen en merkten dat het niet droog zou blijven op onze receptie. Er zat niets anders op dan de party tenten bovenhalen en opzetten zodat men toch zou kunnen schuilen tegen de regen.

Vanaf 15u00 kwamen de nieuwjaar vierders geleidelijk opdagen en vanaf 15u00-16u00 was het ‘vollen bak’.
Voor de leden en hun naaste familie was er verse soep en witte glühwein voorzien, al vroegen heel wat mensen om gewoon water. 20 liter verse groentensoep en 24 liter glühwein gingen er vlot door. Daar wij het zelf onsmakelijk vinden om uit plastic bekers te moeten drinken, haalden wij onze stenen mokken boven. Om niet met een lege maag te moeten staan waren er ook 16 pizza’s voor zien en maakten wij stokbrood met kruidenboter klaar op de barbecue. Dit aangevuld met chips, nootjes en andere versnaperingen was alvast een goede begin. Om ons te helpen hebben diverse mama’s cakes, koekjes en andere zoetigheden gebakken.

Bij een hapje en drankje gingen de gesprekken over van alles en nog wat. Erik was druk bezig de bezoekers van drank te voorzien, maar toch nam hij af en toe even de tijd voor een babbel met de leden of hun ouders. Zo leerden ze elkaar eens op een andere manier kennen. Witte glühwein is verraderlijk. Naarmate er meer lege flessen bijkwamen liet men zijn schroom varen en kwamen de tongen losser. Alhoewel er niemand zat was merkten wij toch dat warme wijn vlotjes binnenging.

Voor wij er erg in hadden begon het donker te worden en werd de verlichting aangestoken in de tenten. De sfeer werd er enkel beter door.
Omstreeks 18u30 was het voor enkele gezinnen tijd om huiswaarts te keren. De overgebleven gasten schoven dichter bijeen om het gezelliger te maken. Toen het echt koud begon te worden gingen wij met de overgebleven 8 gasten naar binnen om verder te praten.

Rond 22u00 vonden deze mensen het ook welletjes en gingen richting huiswaarts.
Ondanks het slechte weer mochten wij toch zeggen dat ook deze receptie een succes was.

Uit de diverse reacties kregen wij te horen dat het mensen ervan hadden genoten en het leuk vonden om ons op een andere manier te leren kennen.