Zoals ook vorige jaren trakteerde de club zijn leden en hun naaste familie op een gezellige babbel met drankje en hapjes in open lucht. Omdat men toch wat regen voorspelde besloten we om toch maar een party tent op te zetten zodat men kon schuilen bij eventuele regenval.

Dag van het gebeuren was zaterdag 7 januari 2017. Een tachtig tal personen was aanwezig op deze receptie die vanaf 15u00 van start ging. Onder een laagje sneeuw kwamen de eerste Nieuwjaarvierders stipt om 15u00 opdagen. Al snel volgde de rest en stroomde het terras vol. Naast de Nieuwjaarswensen konden ook de drie kussen niet ontbreken, daarvoor doen we het eigenlijk.

Zoals ieder jaar boden wij verse soep en witte glühwein aan. Daar de club dit jaar ook zijn twintig jarig bestaan viert, werden er ook bubbels aangeboden aan de aanwezigen. We probeerden iedereen op zijn wenken te bedienen. Enkelen vroegen gewoon plat water. Erik bracht het gevraagde, keurig op een plat bordje. Platter kon hij het water niet maken.

Er werd minder alcoholische drank genuttigd dan andere jaren. Tien liter Sekt en twintig liter glühwein werden soldaat gemaakt. Reden hiervoor kan de verse pompoensoep zijn die Mieke en Barbara maakten. Daarvan ging maar liefst vijfentwintig liter de deur uit.

Daar men ook een hapje moet eten voorzag de club diverse versnaperingen. Naast de gebruikelijke chips, nootjes en kerstomaten was er ook een grote pot snoep voorzien. Als warme versnaperingen kregen de aanwezigen stukjes pizza en stukken stockbrood, voorzien van kruidenboter en wat geroosterd op de barbecue. Anderhalve kilogram kerstomaten, bijna drie kilogram snoep, vijftien pizza’s en tien stokbroden gingen er snel door.

Omdat het meestal koud is rond deze periode van het jaar, kwam ook de vuurkorf weer boven. Aan een behoorlijk vuur konden de gasten zich wat opwarmen. Toen het begon donker te worden kreeg het vuur meer en meer aantrekkingskracht bij de aanwezigen. Gezellig praten rond een open vuur met een glas in de hand en iets om te knabbelen, … wat moet het meer zijn?

Yorick haalde ook nog eens zijn kunsten boven. Met zowel vuurspuwen als jongleren met brandende fakkels kon hij de aanwezigen wel even entertainen en opwarmen.

Voor Erik was dit een werkdag. Broodjes roosteren, drank bijschenken, hout op het vuur doen, af en toe een foto nemen… veel tijd om te spreken met de mensen was er voor hem niet. Toch merkte hij dat de mensen het erg naar hun zin hadden. Diverse plannen werden gesmeed voor het komende jaar, afspraken werden gemaakt, goede voornemens werden geuit, … enz.

De receptie duurde tot omstreeks 21u00, toen gingen de laatste personen naar huis en keerde de rust weer ;-).