Voor de tiende maal nam judoclub Hokkaido Lochristi deel aan de Nieuwjaarsduik te Oostende.

Trainer Erik Van Isacker nam deel aan alle edities maar ziet het aantal deelnemers van de club steeds dalen. Waar wij tijdens de eerste editie met meer dan twintig deelnemers het water in gingen, waagden zich dit jaar slechts zes personen in het water, drie leden één ex-lid en twee ouders.

Nochtans was het water dit jaar een aangename 5 graden….

Rond 11u00 kwam de club aan te Oostende. Na een korte wandeling langs het strand en even een kopje soep was het tijd om de tickets te halen en zich om te kleden. Stipt 15u00 werd het startschot gelost om aan de frisse duik te beginnen.

Mede de stevige noordenwind zorgde ervoor dat hoge golven iedereen van kop tot teen zegende. De organisatie besloot dan maar om het afgebakende stuk zee drastisch te beperken. Er werd gevraagd om slechts tot aan de heupen in het water te gaan. Daar anatomie niet hun sterkste kant is gingen enkelen van de club helemaal onder water… de heupen zitten ergens rond de oren …?

4700 deelnemers waren ingeschreven voor deze editie, ondanks het koude weer geen slechte opkomst voor de organisatie.

Na ruim een kwartier kantelde een Zodiac om en moesten de deelnemers het water verlaten om de Seaking zijn werk te laten doen. Ruim vijftien à twintig minuten in het ijskoude water, het was welletjes geweest.

Een klein video verslag is hier te vinden.