Voor de achtste maal deden wij mee met de Nieuwjaarsduik te Oostende. Opnieuw was het thema ‘Piraten’. Enkele hadden er geen erg in tijdens het lezen van de brief en kwamen niet als piraat opdagen. Op zich niet zo erg, meedoen is belangrijker. Daar de duik reeds op 2 januari viel, was dit te vroeg voor een aantal van onze leden. Er schreven zich slechts 15 personen in. Op de dag zelf kwamen er 12 opdagen. Ziekte en/of andere redenen waren hiervan de oorzaak.

De omgevingstemperatuur bedroeg zo’n 7°C, het zeewater ergens tussen de 7 en 10°C. De ene bron zei 7°, de andere 10°. Een groot voordeel ten opzichte van vorig jaar was dat de zee heel kalm was. Waar wij vorig jaar behoorlijk grote golven hadden, was de zee dit jaar bijna rimpelloos. Opnieuw maakten wij een korte wandeling langs het stand om vervolgens iets te drinken in een tea room.

Omstreeks 13u30 zakten wij af richting organisatie. Er was dit jaar merkelijk minder randanimatie, toch merkten wij dat de sfeer bij de deelnemers heel goed was. Soms wat te goed … Eens omgekleed was het op het strand wachten op het sein om de duik aan te vangen. Zo’n 10 minuten voor de aanvang begon iedereen zich op te warmen en werd de stemming uitbundiger.

15u00: een massa van 5.500 deelnemers rende richting zee. Enkele gingen enkel met de grote teen in het water, anderen genoten van een frisse duik. Een half uur later moesten de laatste zwemmers de zee verlaten. Tijd voor ons, om andere (lees warme) kledij aan te trekken en richting restaurant te gaan. Net als vorig jaar was het eten er opnieuw heel lekker. De gesprekken kwamen al snel los, wat voor een aangename sfeer zorgde.

Deelnemers bevestigden alvast hun deelname voor de editie van 2017.

[youtube height=”720″ width=”1280 “]Nieuwjaarsduik[/youtube]