Wegens een drukke agenda deze zomer, werd de motorrit uitgesteld van juni tot einde augustus. Op zondag 30 augustus ging deze dan eindelijk door. Jo Van Der Linden zorgde weer voor een mooi parcours, richting Ardennen. Gert Mieke en Erik namen ook deel aan deze rit. In totaal waren wij met drie motoren en vier deelnemers. Enkele mensen konden om diverse redenen niet meerijden dit jaar.
Normaal gezien zouden wij om 09u30 vertrekken in de nieuwstraat, maar wegens motorprblemen bij Jo, werd het iets later. Na enige tijd zoeken konden wij zijn motor starten en vertrekken.
Het eerste deel van de rit was via de E40 richting Brussel en zo de Ardennen in. Eens de autostrades voorbij, namen wij de kleinere banen richting Vresse sur Semois. Daar maakten wij onze eerste stop en nuttigden er een middagmaal. Dit gebeurde op het terras voor sommigen in de schaduw, voor mij in de volle zon.
We wandelden even tot aan de semois om vervolgens verder te rijden, richting Graide, Our, Massin en Vallance. Zo kwamen we uit in Libin. Vervolgens reden we naar onze tweede stop in Saint-Hubert. Even het gezicht verfrissen aan de plaatselijke fontein, een drankje (water, jawel) en weer op pad.
Van Saint-Hubert ging het richting Rochefort, waar wij opnieuw een kleine stop inlasten. Omstreeks 17u15 was het tijd om weer huiswaarts te keren. Ter hoogte van Rochefort namen wij de autostrade richting Brussel. Deze zat overvol. De ene file na de andere kwamen wij tegen. Gelukkig waren de meeste chauffeurs zo attent om ons door te laten zodat wij niet al teveel vertraging hadden.
Eens in Brussel sloegen wij af en namen de E40 richting Gent. Ook daar waren er diverse files. Omstreeks 19u30 waren we thuis, na een ritje van net geen 500 km. Snel even douchen, andere kleren aandoen en dan tot bij Gert rijden, waar we werden verwacht met een hapje en een drankje.
Het viel op dat het een prachtige dag was. Heel wat motorrijders kruisten onze paden in de ardennen. Nadien hoorden wij dat het de warmste 30 augustus was sinds de metingen. Jo wist er weer een super leuke dag van te maken. Mooie uitzichten, toffe baantjes en goed gezelschap … wat moet een mens nog meer hebben.
De plannen voor de volgende motorrit zijn lopende. Hoogst waarschijnlijk zal het de volgende maal richting Wales of Ierland zijn. We zouden er ongeveer een week verblijven. Meer informatie zal nog volgen