Net zoals vorige jaren stippelde Jo ook voor dit jaar een leuke motorrit uit. Deze maal staken wij het kanaal over richting Groot Brittannië. Daar het niet doenbaar is in één dag, keken wij uit naar het verlengde weekend van Hemelvaart (5 – 8 mei). Vijf personen namen deel aan de tocht, vier motoren in totaal. Wij vertrokken al omstreeks 06u00 om in Calais de boot van 08u40 te halen. Via de E-40 reden wij richting Frankrijk. Ter hoogte van Duinkerken was er echter een ongeval gebeurd en de ganse autostrade was afgesloten. Politie van België had een wagen achtervolgd, die nadien in een bestaand ongeval was ingereden. Na geruime tijd wachten kregen wij officieus de toestemming om via de pechstrook rechtsomkeer te maken en via een andere baan naar de Haven te rijden. Daar kwamen wij net op tijd aan om onze boot te missen …
Wij konden mee met de boot van een uur later. Eens in Dover aangekomen reden wij naar Rye en Hastings om vervolgens door South National Park (Mindhurst en Winchester) aan te komen in Salisbury. Dit was meteen ook onze eerste overnachting. Koffers uitpakken, een douche nemen en wij konden een plaatsje zoeken om te gaan dineren.
Dag twee begon met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Omstreeks 10u00 konden wij tocht nummer twee aanvangen. Deze maal reden wij via Glastonbury, vervolgens naar Exmoor National Park (Minehead en Lynton) en zo naar Tiverton, waar wij zouden overnachten. Daar konden wij het weerbericht zien. Men voorspelde onweer in het westelijke deel van het land. Waar wij oorspronkelijk deze richting zouden uitgaan, werden de plannen aangepast om de regen te mijden.
Zoals besloten reden wij de derde dag niet naar het westen, maar naar het zuiden. Via Honiton, Yeoville en Shaftesbury terug naar Old Sarum (nabij Salisbury) en Stonehenge, vervolgens via Winchester en Midhurst naar Arundel. In het passeren maakten wij een kleine omweg om Stongehenge te zien. Arundel was meteen ook onze laatste overnachting. Na lang zoeken vonden wij eindelijk een plaats waar wet met z’n allen konden samen blijven. Op wandelafstand vonden wij een aangenaam restaurantje met een goede kaart (naar Engelse normen dan…). De laatste avond namen de meesten een afzakkertje voor het slapengaan.
De laatste rit was van Arundell naar Battle, vervolgens naar Rye en terug naar Dover. In Rye namen wij voldoende tijd om het stadje even te gaan bezichtigen. Wij hadden enkele uren vooraleer de boot vertrok.
De tocht was echt een enorme meevaller. Meestal reden wij in de stralende zon met temperaturen rond de 23 à 25°C. Op regelmatige tijdstippen hielden wij halt om iets te bezichtigen of gewoonweg een terrasje te doen. Over de vier dagen maakten wij een rit van ongeveer 1.500 km (al was het merendeel in miles 🙂 ).