Vrijdag 25 mei konden onze leden een vriendje meebrengen naar de training. Met deze actie wilden wij de judosport promoten bij de jeugd van Lochristi.

Dat de actie een succes was valt niet te bediscussiëren. Bij de jongsten had bijna iedereen iemand meegebracht zodat we drie trainers op de mat moesten zetten om alles in goede banen te leiden.

De trainingen van deze dag werden aangepast zodat iedereen kon meedoen. Svea Van Isacker, onze jeugdtrainster nam de leiding op zich. De lessen handelden voornamelijk rond het grondwerk. Daar de nieuwelingen nog niet kunnen vallen, was het logisch om hen de beginselen van het valbreken bij te brengen. Met behulp van enkele grote ballen kon het valbreken leuker worden aangebracht bij de deelnemers. Na deze oefeningen had Svea besloten om voor grondwerk te kiezen. Judo kan ook bij grondwerk heel wat mogelijkheden bieden. De deelnemers leerden enkele houdgrepen en manieren om tot deze houdgrepen te komen.

Bij de tweede en derde groep waren er minder nieuwkomers. Ook hier werden de trainingen aangepast zodat iedereen kon volgen. Waar het in de eerste groep voornamelijk grondwerk was, kregen de andere groepen ook rechtstaande werk.

Er was tijdens de lessen zowel plaats voor techniek, spelvormen en randori (de oefenkampen). Wie nog nooit judo had gedaan kwam vermoeid maar tevreden van de mat.