Na enkele jaren te gast zijn geweest in Mallorca, mochten wij Udoka, Anna, Paloma en Adrian bij ons thuis ontvangen. Het leek ons een goed idee om ook de ouders van onze judoka’s te laten kennis maken met deze vriendelijke mensen. Daarom organiseerden wij op zondag 27 januari een Meet and Greet met hen. Met een lege maag kun je niet spreken. Daarom voorzagen wij een heus buffet met specialiteiten die België te bieden heeft. Diverse kazen, bier, Gentse neuzen, … noem maar op. Enkel belastingbrieven (ook typisch Belgisch) lagen niet op tafel :-).

Kort na de middag arriveerden de ouders met hun kroost. Voor de judoka’s was het een prettig weerzien, voor de ouders een aangename kennismaking. Al snel kwamen de gesprekken op gang.

Onderling Nederlands en Spaans, tegen elkaar Engels en af en toe een conversatie in het Grieks. De ouders merkten snel waarom hun kroost zo opliep van de gasten.

Men kreeg de uitnodiging om langs te komen met de gezinnen en bij hen te logeren. Iets wat velen in het achterhoofd hielden.