Marnix Vangheluwe werd verkozen tot Judo persoonlijkheid O-VL van het jaar 2015 ! Vorig jaar werd Jean-Marie Vande Populiere “Oost-Vlaams Judoka van het jaar 2014”.

Onze Oost-Vlaamse clubs konden tot maandag 7 december een kandidaat-opvolger voorstellen wegens uitzonderlijke prestaties . Als club kon ook een niet-lid voorgedragen worden, zolang deze persoon lid is van een andere Oost-Vlaamse club. De binnengekomen kandidaturen waren overduidelijk : Marnix Vangheluwe (JC Gent-Drongen) werd voorgedragen gezien:

  1.  De vele intiatieven die hij in zijn club ondernam en waarmee hij JC Gent-Drongen op nationaal niveau heeft gebracht.
  2. Zijn voorbeeldfunctie in het samenwerken met andere clubs binnen en buiten Gent. Dankzij de samenbrengende initiatieven heeft hij de historische versnippering van de vele Gentse clubs kunnen opheffen door de realisatie van het “Gents Judoplatform”.
  3. Marnix als trekpaard-logistiek organisator van de Callantcup en de Nationale interclub, én wedstrijdorganisator van de Bekers van Gent: dit alles in de Topsporthal Vlaanderen te Gent
    Het prov. comité van Oost-Vlaanderen heeft Marnix Vangheluwe dan ook duidelijk verkozen tot judo persoonlijkheid O-VL van het jaar 2015.

Hij zal gehuldigd worden op de Algemene Vergadering van het Provinciaal comité Oost-Vlaanderen.
Proficiat Marnix !!