Opnieuw namen wij deel aan het kersttornooi van Wachtebeke. Dit ging door op zaterdag 19 december 2015. In tegenstelling tot vorige jaren, werd er deze maal gekozen voor een andere locatie. De Koewachtstraat 9, 9180 Moerbeke Koewacht bleek geen sporthal maar een loods te zijn…
Enfin, met vijf judoka’s namen wij deel aan dit tornooi. Hannes Coulembier, Andreas en Lucas Leemans, Kobe Van Kerckhove en Wolf Uyttenhove namen deel bij de U11. Pauline Serie naam deel bij de U13. Tijdens de weging kregen alle deelnemers een kerstmuts. Na de weging volgde een gezamenlijke opwarming (met kerstmuts op) onder leiding van de jeugdtrainers van JC Wachtebeke. Omstreeks 10u00 kon men aanvangen met de kampen.

Andreas Leemans mocht de spits afbijten. Hij komt enkele malen Harai Goshi links in kan er Yuko’s voor scoren. Het lukt hem echter niet op de kamp op grond af te werken en na een volle kampduur wint hij met Yuko.

Hannes Coulembier is wat onzeker bij zijn eerste kamp. Voor hij het goed beseft heeft zijn tegenstander hem om de grond geworpen met Harai Goshi en de Ippon verdient.
Lucas Leemans heeft de volle moed voor zijn eerste kamp. Al snel komt hij Hiza Guruma links in waar hij een Yuko voor krijgt, en slaagt erin om de tegenstander verder te blijven controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter Ippon toekent.

Andreas begint zijn tweede kamp met heel wat zelfvertrouwen. Misschien iets te overmoedig komt hij een worp in, de tegenstander kan hem counteren en contoleren op grond tot hij Ippon krijgt.
Hannes is niet van plan om zich in zijn tweede kamp te laten verrassen. Hij let beter op en probeert diverse malen in te komen. Als de tegenstander Harai Goshi inkomt en Waza Ari krijgt, kan hij Hannes de resterende tijd blijven controleren en krijgt Ippon.

Lucas heeft wat pech in zijn volgende kamp. Als hij inkomt, slaaft de tegenstander erin om hem over te nemen en op grond te controleren. Jammer voor Lucas.
In zijn derde kamp neemt Lucas de aanval van de tegenstander over en krijgt er Waza Ari voor. Hij slaagt erin om deze op grond te houden, maar net voor de eindtijd kan de tegenstander zich bevrijden. Hij kan Lucas controleren en krijgt de Ippon toegewezen.

Andreas begint aan zijn laatste kamp. Ook deze tegenstander kan Andreas zijn worp overnemen en hem verder op grond controleren. Wolf Uyttenhove begint wat onzeker aan zijn eerste kamp. Al na enige tijd geraakt hij in houdgreep en slaagt er niet in zich te bevrijden. Jammer genoeg heb ik de tweede kamp van Wolf niet gezien. Hij kon ook deze niet winnen.

In zijn derde kamp wil Wolf Harai Goshi inkomen, maar ook deze tegenstander kan Wolf counteren, controleren op de grond en de punten nemen. Kobe Van Kerckhove mag als laatste aantreden bij de U11. Beiden vallen constant aan zonder echt te scoren. Als de tegenstander ten slotte O Soto Gari inkomt slaagt Kobe erin hem te counteren en zelf de punten de verkrijgen.

De tweede kamp van Kobe ging redelijk snel. De tegenstander komt Uchi Mata in, Kobe kan de aanval blokkeren en naar grond gaan, maar de tegenstander kan Kobe vasthouden met Gesa Gatame.
In zijn laatste kamp valt Kobe aan met Harai Goshi, krijgt er Waza Ari voor en kan de kamp afmaken met houdgreep.

In de namiddag was het de beurt aan onze U13. Pauline Serie was de enige deelnemer van onze Club. In haar eerste kamp kan Pauline de tegenstander werpen met Harai Goshi links, wat haar een Waza Ari opleverde. Ze kan het afmaken met Gesa Gatame en verdient de Ippon. Haar tegenstander van de tweede kamp is Bombello uit Wachtebeke. Biede judoka’s kennen elkaar al goed. Als ze op grond geraken, kan niemand van hen houdgreep nemen. Even later kan de tegenstander Pauline werpen met Harai Goshi en krijgt er Waza Ari voor. Ze kan Pauline verder op grond blijven controleren met Gesa Gatame en krijgt Ippon.

Al bij al was het wel een goede dag voor ons. Wie niet won, heeft zeker veel bijgeleerd deze dag. Onze judoka’s hebben doel om voor te trainen: het volgende tornooi.

De uitslagen:

 • Vierde plaats:
  Uyttenhove Wolf
 • Derde plaats:
  Coulembier Hannes
  Leemans Andreas
  Leemans Lucas
 • Tweede plaats:
  Van Kerckhove Kobe