Zondag 17 december werden alle kampioenen uit Lochristi gehuldigd in het bijzijn van de burgemeester, de schepen van sport en de sportraad. Heel wat toeschouwers waren aanwezig op dit gebeuren.

 Konstantijn Chantzos, die kampioen van de Baleaeren werd in 2017, kwam niet in aanmerking. Reden hiervoor was dat het om kampioenschappen in België moest gaan. Jammer voor Konstantijn maar niets aan te doen.

 Pauline Serie werd Provinciaal Ne Waza kampioene en kreeg een aandenken van de gemeente.

Naast de individuele en ploegenkampioenen werd ook nog het ereburgerschap gegeven aan Jonas Van Der Steene. Deze handbiker behaalde brons op de Paralimpics in 2016. Deze beslissing was al enige tijd genomen, maar nu leek het voor de gemeente een ideale gelegenheid om het bekend te maken.

Ieder jaar reikt de gemeente ook een trofee uit voor de sportverdienste van 2017. Erik Van Isacker, onze trainer, kreeg deze uitgereikt door de burgemeester. De motivatie van de sportraad voor het uitreiken was:

“Erik Van Isacker startte op zijn 16 jaar met judo. Ondertussen is hij reeds 20 jaar trainer en bezieler van judoclub Hokkaido Lochristi. Hij volgt nog steeds bijscholingen om steeds up tot date te blijven en zo heel wat kinderen te Lochristi judo op een plezante manier aan te leren.
Sommige behaalden zelfs een zwarte gordel onder zijn begeleiding. Judoka’s kunnen bij hem zowel recreatief als competitief judo beoefenen. Op tornooien is hij ook steevast van de partij om zijn judoka’s te coachen.
Vorig jaar ging hij zelfs met enkele leden naar Mallorca. Dit was zo’n succes, dat er dit jaar terug judoka’s onder zijn begeleiding naar Mallorca gaan. Hij regelt op regelmatige basis gasttrainers voor zijn leden zoals o.a Ulla Werbroeck, Ilse Heylen, Amelie Rosseneu, en nog vele anderen.
Daarenboven heeft hij samen met 2 andere clubs een samenwerkingsverband opgericht om zijn leden (en die van de andere clubs) nog meer trainingsmogelijkheden en tegenstand te bieden. Ook als de sportdienst vraagt om judo initiaties te geven voor sportkampen of opendeurdagen, komt hij steeds enthousiast helpen”.

Voor Erik kwam deze trofee totaal onverwacht. De verwondering en het ongeloof waren dan ook groot toen Erik zichzelf hoorde afroepen.