Voor de eerste maal ging er een judokamp door te Lochristi. Een veertigtal jongeren uit de gemeente  schreven zich in om deel te nemen. De deelnemers kregen een week lang, twee uur per dag judoles Erik of Svea, beiden VTS-BLOSO gediplomeerde trainers.

Svea nam de jongste, Erik nam de oudste deelnemers. Beiden maakten er op hun eigen manier een leuke week van. Zowel worpen als houdgrepen kwamen aan bod en de deelnemers konden zich volledig uitleven tijdens de Randori’s, de oefenkampen. De technieken werden afgewisseld met diverse spelvormen, waarbij redelijk wat judotechnieken aan te pas kwamen om elkaar te ‘bevrijden’. Ook ‘oude spelen’ werden bovengehaald. Zaklopen en touwtrekken bleken de grootste successen te zijn.

Tijdens de technieken gingen zowel Erik als Svea rond om verbeteringen aan te brengen. Er bleek ook heel wat talent in deze groepen te zitten. Diverse jongeren hadden direct de techniek onder de knie en konden deze ‘automatiseren’.

Zowel Erik als Svea zagen dat de groep snel vooruit ging op judogebied. Naarmate het kamp vorderde konden de deelnemers meer en meer judo en werd het ook plezanter.

Vanaf september kunnen geïnteresseerden gebruik maken van acht proeflessen in de club.