De derde gasttrainer die ons les kwam geven dit sportseizoen was Franklin Pereirra. Franklin kwam onze leden les geven op vrijdag 19 februari. Hij is 5de dan, was achtmaal kampioen van Cuba, won diverse internationale medailles en geeft les aan de topsportschool. Wegens organisatorische redenen trainden de leden van de eerste groep mee met de leden van de tweede groep. Meteen maakten wij van de gelegenheid gebruik om enkele bevriende judoka’s uit te nodigen om deze training met ons te delen. De mat stond goed vol.

Na de opwarming leerde Franklin de eerste groep hoe men Seoi Nage kon overnemen en hoe men vanuit deze worp kon verdergaan naar een andere worp. Wie het niet meteen snapte, kreeg voldoende uitleg tot het wel lukte. De training werd door Franklin afgesloten met randori’s, de klassieke oefengevechten.

De tweede groep, de volwassenen, merkten reeds van bij de opwarming dat het zwaar zou worden. Souplesse en fysiek zorgden ervoor dat het zweet snel zichtbaar was bij de leden.  Eens iedereen goed opgewarmd, begon Franklin met het demonstreren van Juji Gatame, de bekende armklem. Eens hij wist dat iedereen de klem beheerste, toonde hij hoe men zich kan verdedigen tegen het aanzetten ervan. Het tweede deel van de les handelde dan over schakelen indien de tegenstander beide armen gekruist heeft bij het aanzetten van de klem. Zowel de klassieke Uke Gatame als enkele variante vormen ervan kwamen ruim aan bod. Ook in deze groep maakte Franklin voldoende tijd vrij om de leden de kans te geven zich met elkaar te meten in een randori.  Zowel rechtstaand als op grond konden onze leden zich weer eens goed uitleven.

Na de training bood de club de gasttrainer een uitgebreide fruitmand aan als bedanking. Eveneens werden aanwezigen getrakteerd op een drankje en een hapje aan in de cafetaria. Ook deze gasttrainer  viel in de smaak van alle deelnemers. Net als bij Ilse hoorden wij enkel positieve reacties van onze leden.