Na een gans sportseizoen was Erik toe aan welverdiende rust. Eind juni vertrokken Mieke en Erik dan richting Algarve. Na enkele gesprekken met het personeel kregen wij te horen dat er op slechts enkele kilometer van het hotel een stage was voor judoka’s van de Algarve. Al snel merkte men dat Erik wilde meedoen met de stage, of toch één training meedoen. Na tonen van vergunning en trainerskaart verwachtte men ons en lag er een judogi en gordel op ons te wachten.
Volgens de document ging de training door van 16u00 tot 18u00. Erik en Mieke waren  ruim op tijd. Reeds vanaf 15u00 waren ze ter plaatse en konden de accomadatie bezoeken.
Omstreeks 15u45 was er nog steeds geen kat te bespeuren…. 15u50 …. 15u55 …. 16u00 …. nog altijd niemand te zien.
Toen het ongeveer 16u10 was kwamen de eersten op hun gemak aanslenteren. Niemand maakte er een probleem van, enkel die toerist begon zenuwachtig te worden… 🙂
tussen kwart en twinitig na vier begon men dan eindelijk met de training.
De training ging door onder leiding van de plaatselijke trainers.
Na een redelijk stevige opwarming was er anderhalf uur randori training voorzien. Net zoals in Vlaanderen begon met met Ne Waza om erna over te gaan naar Tachi Waza.
Daar Erik er zowat fungeerde als exotisch, wilde iedereen wel een randori met hem doen. Buiten was het ruim 30°C, binnen slechts enkele graden minder. Toch liet Erik zich niet kennen en ging in op die diverse randori’s, wel met af en toe een rust- en drinkpauze. Water dat werd gedronken kwam er al heel snel via da proiën terug uit, lang geleden dat Erik zo in het zweet stond.
Omstreeks 18u00 dacht nog niemand aan stoppen. Men vroeg Erik om de cooling down te verzorgen (als je bij zo’n temperaturen kunt spreken van cooling …).
Na de training volgde een verkwikkende douche, dacht Erik. De ‘locals’ vonden het goed, Erik verbrande bijna onder het water. De Portugezen weten echt niet wat ‘fris’ wil zeggen. 30° vinden ze normaal …
Van de bus nemen naar het hotel was nadien geen sprake. Men stond erop om Erik en Mieke persoonlijk te voeren en af te zetten aan de ingang van het hotel. Beleefdheid hebben ze dan wel weer in overvloed.
Vakantie zonder judo… zou dat kunnen?