Zaterdag 23 april was er het jeugdtornooi van Zelzate.

Onze leden tot 12 jaar konden zich in diverse categorieën meten met leeftijdsgenoten van andere clubs. Het tornooi van Zelzate is traditioneel druk bezet, en ook dit jaar was het niet anders. Heel wat clubs hadden zich ingeschreven. Plaats van het gebeuren was de Eurosporthall, makkelijk bereikbaar en met een ruime parking.

Daar men in drie categorieën (U13, U11 & U9) kampte, ging de weging ook door op drie verschillende tijdstippen. De U13 waren eerst aan de beurt. Tussen 09u00 – 09u30 konden zij zich wegen. Ondertussen genoten de ouders en Erik van een drankje in de cafetaria.

De kampen begonnen omstreeks 10u30, iets later dan voorzien. Onze leden hadden het niet makkelijk. Andere judoka’s trainen ook en dat was er duidelijk aan te merken. Af en toe slaageden wij erin om een kamp te winnen, maar het overgrote meerderheid van de kampen moesten wij onze meerdere erkennen in de tegenstander. De club had paaseitjes voorzien voor de deelnemers en ouders. Dit maakte de verloren kampen een stuk dragelijker.

 ‘Het waren paaseitjes van drie jaar oud, het werd tijd dat ze opgegeten werden’.

Na onze U13 was het de beurt aan de U11 om zich te wegen. Deze was van 11u00 – 11u30. De daaropvolgende kampen begonnen na de U13. Bijna allen waren beginnelingen op tornooien en op judo gebeid. Zij deden pas enkele maanden judo maar waren toch moedig genoeg om deel te nemen aan het tornooi. Onze leden merkten dat tornooien iets zwaarder zijn dan de randori in de clubs. Toch zag Erik dat de mentaliteit goed zit, de rest komt later wel.

De kleinsten kwamen als laatst aan de beurt. Weging was van 14u00 – 14u30 en de kampen begonnen omstreeks 15u00. Gelukkig was Nathan komen opdagen om te helpen met coachen. Veelal kampten twee leden gelijktijdig op een andere mat. Één persoon kan dat onmogelijk bijhouden. Nathan en Erik holden van de ene naar de andere mat om onze jongsten zoveel mogelijk bij te staan in hun strijd.

De organiserende club had voor alle deelnemers een aandenken voorzien. Een herdenkingsmedaille in echt goud (althans toch volgens coach Erik).