Zondag 5 oktober konden onze miniemen (U13) nog eens aantreden op een tornooi. Ditmaal was te place to be, Brugge. Ginny Van Hecke, Pauline Serie en Lucas Handekyn schreven zich in als deelnemer.

Ginny Van Hecke mocht beginnen. Ze liet zich in de nek nemen. Als Ginny op de grond krijgt, slaagt zij erin om deze om te draaien en vast te houden met gesa gatame tot zij ippon bekomt. In haar tweede kamp laat zij zich opnieuw in de nek nemen. Eveneens loopt Ginny mee met de tegenstander. Alhoewel de tegenstander een kop groter is, wil Ginny haar ook in de nek nemen. Op dit moment staat zij grotendeels uit evenwicht. Als de tegenstander dan koshi guruma inkomt, slaagt zij erin waza ari te scoren en Ginny vast te houden met gesa gatame. Ginny verliest deze kamp en moet zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Pauline Serie begint goed aan haar eerste kamp. Zij valt aan met seoi nage links en krijgt er yuko voor. (Misschien de volgende maal het linker been buiten plaatsen?) zij kan de tegenstander verder op de grond controleren tot de scheidsrechter haar de ippon geeft. Ook in haar tweede kamp probeert Pauline seoi nage links aan te vallen, maar zij slaagt er niet in om door te draaien. Zij was duidelijk de sterkste van de twee, maar Pauline geraakt in houdgreep en kan zich niet bevrijden.
In haar derde kamp valt Pauline van veel te ver aan. Haar tegenstander ziet opening en slaagt erin om Pauline te werpen en met kuzure gesa gatame vast te houden tot de verstreken ippon tijd. Pauline eindigt derde.

Lucas Handekyn laat zich in de nek nemen. Hij probeert aan te vallen met ko soto gari, maar staat uit evenwicht en wordt over genomen met waza ari als score. De tegenstander neemt hem snel in houdgreep en Lucas slaagt er niet in zich te bevrijden.

In zijn tweede kamp wist Lucas dat de tegenstander ippon seoi nage inkwam en zorgde ervoor dat hij de kans niet kreeg. Lucas viel aan maar twijfelde soms aan zichzelf en ging niet door. De tegenstander profiteerde hiervan en slaagde erin om Lucas in kuzure gesa gatame vast te houden. Lucas slaagt erin zich te bevrijden maar 17 seconden houdgreep leverden de tegenstander waza ari op. In zijn derde kamp kan Lucas snel werpen en de tegenstander houden met kuzure gesa gatame. Na de verstreken tijd wint Lucas deze kamp met ippon. Hij werd ook derde.

Tweede plaats:
Ginny Van Hecke

Derde plaats:
Pauline Serie
Lucas handekyn