Op zaterdag 14 oktober ging opnieuw het U11U13 tornooi van Lendelede door.Jammer genoeg schreven zich maar drie judoka’s in van onze club. Beaudine Tuytte, Ginny Van Hecke en Jordy Van Parys verdedigden onze club.

Beaudine Tuytte begon in de voormiddag. In haar eerste kamp wilde ze onmiddellijk Seoi Nage inkomen, maar werd telken over genomen, wat de tegenstander diverse yuko’s opleverde. Als Beaudine nogmaals Seoi Nage wil inkomen slaagt de tegenstander erin haar te vegen en Ippon te scoren.

In haar tweede kamp komt Beaudine opnieuw Seoi Nage in, maar komt van te ver in en slaagt er niet in de tegenstander uit evenwicht te brengen. Als Beaudine even later opnieuw Seoi Nage inkomt, kan de tegenstander haar worp overnemen waarvoor ze Waza Ari krijgt. Zij slaagt erin om Beaudine in houdgreep te nemen en wint deze kamp met ippon.

In haar derde kamp slaagt Beaudine erin om de tegenstander te werpen en verder vast te houden met Gesa Gatame.. zij wint deze kamp met Ippon.

In de namiddag was het de beurt aan Ginny en Jordy.

Ginny Van Hecke begon haar eerste kamp, maar liet zich teveel in de nek nemen. Ook stapt ze teveel naar de tegenstander toe tijdens het inkomen van een worp. De tegenstander slaagt erin om Yuko en Waza Ari te scoren. Als ze Ginny kan houden in Gesa Gatame, slaagt deze er niet meer in zich te bevrijden, en Ginny verliest deze kamp met ippon.

In haar tweede kamp, wordt ze snel gevloerd met O uchi gari, wat de tegenstander Waza Ari opleverde, en geraakt in houdgreep. De tegenstander kan Ginny de volle tijd vasthouden en wint met ippon.

Jordy Van Parys komt in zijn eerste kamp uit tegen iemand die heel snel O uchi Gari kan indraaien en ippon scoort.

Zijn tweede tegentander is ook heel snel. Binnen enkele seconden slaagt hij erin om Jordy te werpen met Harai Goshi wat hem een wazari opleverde. Hij kan Jordy verder op de grond houden met Gesa Gatame en wint deze kamp met Ippon.

In zijn derde kamp neemt Jordi met een te lage kumi kata vast. De tegenstander slaagt erin om Sasae Tsurikomiashi in te komen en Waza Ari te scoren. Even later komt Jordy zijn worp van te ver in en wordt over genomen. Ippon voor de tegenstander.

Hieronder de resulaten:

3 de plaats:

  • Beaudine Tuytte
  • Ginny Van Hecke

 
4de plaats

  • Jordy Van Parys