Maandag 10 juni 2019 (Pinkstermaandag) werd er opnieuw een rit georganiseerd door Jo. Wie een motor had, of een motor kon lenen kreeg de kans om met ons mee te rijden.

Dit jaar gingen wij voor een dagtrip dwars doorheen Zeeland.

Na een iets uitgestelde samenkomst vertrokken wij omstreeks 11u00 vanuit Lochristi met vier motoren. Jo, Gert Kris en Erik waren van de partij. 

Via kleinere wegen doorkruisten wij gans de streek en maakten af en toe een stop om de omgeving te kunnen bewonderen. Ondanks het mooie weer waren er relatief weinig voertuigen op de baantjes. Anderzijds passeerden wij heel wat fietsers op onze route.

Jo had al problemen met het starten van de motor, zodat de stops tot een minimum werden beperkt. Toen we in Nieuwerkerk toch een stop maakten kreeg Jo je motor niet meer aan de praat. Het was even zoeken naar de oorzaak, maar aangezien niemand meetmateriaal bij zich had kon de oorzaak niet gevonden worden.

Tenslotte werd beslist om de motor goed op slot te doen en Jo zou achterop bij Kris meerijden.

In de vroege avond kwamen wij terug aan te Lochrist. We gingen als afsluiter nog een hapje eten met de wederhelften. De rit werd uiteraard nogmaals besproken en plannen werden gesmeed voor het komende jaar. Waarschijnlijk zal dit opnieuw een meerdaagse rit worden, deze maal in Duitsland.