Traditiegetrouw gingen wij ook dit jaar even weg met de motor.

Wegens het drukke werkschema van iedereen lukte het niet om er enkele dagen op uit te trekken, dus besloten wij dan maar om een dagtrip te maken. Gids Jo nam opnieuw de organisatie op zich.

Erik had iedereen een uitnodiging verstuurd, maar slechts vier personen konden mee. Jo, Gert Ewout en Erik waren van de partij.

Op woensdag 15 augustus was het dan zover. Omstreeks 09u45 verzamelden wij en om 10u00 stipt werd de trip aangevat.

Dit jaar koos Jo voor een trip richting Noord Frankrijk, de minder toeristische delen. Vanuit Lochristi reden wij eerst richting Ellezelles, om zo via Péruwelz naar Maroilles te gaan. Daar kwamen wij iets na de middag aan. Tijd om een restaurantje te zoeken en te proeven van de plaatselijke specialiteiten. We maakten er een rustige rit van met een tankstop en konden genieten van de mooie uitzichten die Frankrijk te bieden heeft. De enige tegenvaller was de lichte regen die we af en toe even over ons kregen. Teveel om droog te blijven, te weinig om nat te worden.

Na de middag werd de trip hervat richting Trelon en Cerfontaine. Jo probeerde zoveel mogelijk autosnelwegen te mijden. Ook des routes national liet hij zoveel mogelijk links liggen. Hij koos wel enkele stukken baan uit met een Romeins karakter maar liet ons Frankrijk op zijn best zien.

Na enkele uren reden wij opnieuw de grens over om via Hengouwen naar Binche te rijden. Daar was het tijd voor een volgende stop. Op een leuk terrasje konden wij even de benen strekken bij een koffie of een cola.

Ondertussen was de zon al voldoende doorgebroken en was er van regen geen sprake meer.

Time to go en wij gingen weer op pad. Deze keer was het richting huiswaarts via Geraardsbergen.

Na een leuke tocht van zo’n 350 kilometer kwamen omstreeks 19u00 aan ter lochristi. Daar konden wij nog even napraten en al de eerste plannen smeden voor de tocht van volgend jaar.