Te Merksem (Antwerpen) ging op zondag 7 december de ippon trophy 4 kids door. Dit U11 U13 tornooi was het laatste tornooi van het jaar en twee van onze leden schreven zich in om deel te nemen.

Pauline Serie mocht de spits afbijten. In haar eerste kamp valt ze aan met koshi guruma linke en krijgt er waza ari voor. Ze kan verder gaan naar de grond en de tegenstander vasthouden met gesa gatame tot de vereiste ippon tijd. In haar tweede kamp struikeld ze en de tegenstander krijgt er waza ari voor. Een blindenhond zou die mens niet slecht staan … Ze geraakt in houdgreep, en kan de rollen niet omdraaien. De tegenstander blijft controleren met kuzure gesa gatame tot de gewenste ippon binnen is.

Haar derde kamp is tegen Bombello. Een geduchte tegenstander. Pauline valt heen vaak aan met ippon seoi nage en koshi guruma. Ze staat echter steeds uit evenwicht waardoor de tegenstander erin slaagt haar over te nemen. Pauline slaagt erin om uit diverse houdgrepen te geraken, maar kan zich ten slotte toch niet bevrijden uit een kami shiho gatame en moet in deze kamp haar meerdere erkennen. Toch een mooie derde plaats voor Pauline

Lukas Handekyn begint zijn eerste kamp met een stevige tegenstander. Deze slaagt erin om Lukas te werpen met koshi guruma en krijgt er ippon voor.In zijn tweede kamp geraken beiden op de grond en de tegenstander slaagt erin om Lukas vast te nemen met houdgreep.

Ook zijn derde kamp valt niet mee. De tegenstander slaaft erin om Lukas te werpen met koshi guruma en vast te houden met gesa gatame.

Lukas moet zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Resultaten dan dit tornooi

  • 3de plaats: Pauline Serie
  • 4de plaats: Lucas Handekuyn