Redelijk laat kregen we bericht van dit tornooi. Amper twee weken voor de aanvang ervan. Zes van onze judoka’s scheven zich in om deel te nemen. Op de Valreep konden Robin en Ginny Van Hecke niet mee.
Lucas Handekyn komt goed in vanaf het begin van de kamp. Als hij Tai Otoshi links inkomt kan de tegenstander het counteren en blijven controleren met Gesa Gatame. In de tweede ronde verliest deze tegenstander en Lucas heeft geen herkansing.
Pauline Serie komt Koshi Guruma in maar ook haar tegenstander kan de worp overnemen met Tani Otoshi. Het levert haar een Waza Ari op. Pauline geraakt in houdgreep, Tate Shiho Gatame, maar kan de houdgreep overnemen en de tegenstander controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter Ippon toekent.
In haar tweede kamp komt Pauline Soto Makikomi in. Ze valt echter zijwaarts in plaats van naar voor en de tegenstander ziet de kans om over te nemen met Tani Otoshi. Pauline geraakt in Tate Shiho Gatame en kan zich niet meer bevrijden. Ippon voor de tegenstander. Pauline moet naar de herkansingen.
In de Finaleplaats voor brons kunnen beide kampers niet echt scoren. Ze geraken op de grond en opnieuw kan de tegenstander Pauline vasthouden met Tate Shiho Gatame. Geen medaille voor Pauline, wel een vijfde plaats.
Jonas Van Coillie doet voor de eerste maal mee. Hij zit in een poule van vijf en zal dus viermaal kampen. Jonas valt aan maar de tegenstander kan hem werpen met Harai Goshi en bekomt Ippon.
In zijn tweede kamp komt Jonas O Uchi Gari in maar de tegenstander kan hem uit evenwicht duwen en Waza Ari scoren. Beiden geraken op de grond en Jonas kan zich niet uit een houdgreep bevrijden. Opnieuw Ippon voor de tegenstander.
Jonas staat in zijn derde kamp. Als de tegenstander hem wil werpen met Ura Nage, kan Jonas de worp tegenhouden. Even later komt de tegenstander Uchi Mata in en scoort Waza Ari op Jonas. Jonas krijgt een (onverdiende) Shido wegens passiviteit, even later krijgt de tegenstander Shido om Jonas onterecht naar de grond te trekken. Als hij tenslotte Seoi Otoshi inkomt kan hij Jonas werpen en Ippon bekomen.
Jonas moet zijn vierde kamp vechten, maar de tegenstander werd in een vorige kamp gekwetst en geeft forfait. Jonas wint deze kamp met Ippon en behaald zo een bronzen medaille.
Thomas Baete zit eveneens in een poule van vijf. Ook hij zal viermaal moeten kampen. In zijn eerste kamp komt hij tomoe nage in maar kan niet scoren. Hij wordt overgenomen met O Soto Makekomi en de tegenstander krijgt Waza Ari. Even later komt hij harai goshi in en kan Thomas werpen met Ippon.
Thomas staat in zijn tweede kamp en de tegenstander kan hem vegen met De Ashi Harai. Hij krijgt Yudo en kan de kamp verder afmaken door Thomas te blijven controleren met houdgreep .
In zijn derde kamp komt Thomas Tomoe Nage in, maar de worp mislukt en hij wordt overgenomen. De tegenstander krijgt hiervoor Waza Ari. De coach raad Thomas aan om deze worp niet meer te doen. Thomas probeert dit toch opnieuw en wordt opnieuw over genomen. Hij geraakt in houdgreep en verliest deze kamp met Ippon.
Thomas zou nu zijn vierde kamp moeten doen, maar de tegenstander werd uitgesloten met Hansoku Make wegens een verboden handeling. Zodoende bekomt ook Thomas een bronzen medaille.