Op zondag 26 oktober deden wij mee met de Halloween fakkeltocht te Puyenbroeck. Tijdens een voorafgaande vergadering werden diverse alternatieven geopperd voor deze wandeling. Nocturnes in Bellewaerde, Planckendael, … Ergens wel een leuk voorstel, maar veel verder dan Puyenbroeck en de kostprijs is zo ongeveer maal 5. Voor ons reden genoeg om opnieuw te kiezen voor Puyenbroeck.

26 mensen schreven zich in om met ons mee te wandelen. Wij verzamelden aan de hoofdingang van het domein. Aan het aantal auto’s te zien die op de parking stonden, merkten wij dat het er heel druk zou zijn.

Omstreeks 19u00 konden wij de wandeltocht aanvatten in het donker (het winteruur was pas van kracht).

Het eerste deel was tot aan de ingang en ticketcontrole. Dan volgde een commercieel deel met eet en drankstandjes, fakkelverkoop, … en een stand van ArcelorMittal waar wij enkele cadeau’s kregen (fluo sticks, wat snoep, appels en half verteerde vingers).

Eens daar voorbij konden wij de tocht aanvatten en de fakkels ontbranden. Elk jaar volgt de tocht een ander parcours, dit jaar was het niet anders. Vraag mij niet waar wij overal zijn geweest. Overdag kan ik er moeilijk mijn weg vinden, laat staan ’s nachts. Wel viel het op dat de tocht rustiger was dan andere jaren. Langsheen de baan was er minder animatie. Ook het aantal griezels die wij tegenkwamen was minder dan andere jaren.

Ook dit jaar waren sommige stukken heel druk en andere stukken dan weer heel rustig. Op diverse plaatsen hielden wij even halt op de groep opnieuw bijeen te krijgen. Met een open hemel en een temperatuurtje van ongeveer 14°C, was het aangenaam wandelen. Na zo’n 2u30 wandelen kwamen wij opnieuw aan bij het commerciële gedeelte. Vandaar was het nog een kleine wandeling tot aan de wagen. Waar wij tijdens de wandeling redelijk goed bijeen konden blijven, konden wij op het einde toch een aantal mensen niet terugvinden. In de drukte ergens wel verstaanbaar. Wij hopen enkel dat zij niet verdwenen zijn …