Na drie jaar gebruik werd het tijd om de budozaal eens grondig te reinigen.
We deden een oproep aan onze leden en ouders om een handje te komen meehelpen om deze klus te klaren. In totaal kwamen 9 personen helpen.

Om de reglementering na te leven maar ook om het stof niet te veel in te ademen deed iedereen een mondmasker op. We moeten er in alle eerlijkheid aan toevoegen dat sommigen er beter uitzien met dan zonder mondmasker.

Om alles vlotjes te laten verlopen werd het werk verdeeld. Een groep verwijderde en plaatste de matten terug, een tweede groep reinigde de onderkant van de matten en een derde groep ging met stofzuigers aan de slag. Zowel de matten als de ondervloer zouden wij grondig aanpakken.

Al nadat wij de eerste mat verplaatsten zag iedereen dat dit geen overbodige luxe was. Naarmate wij meer naar het midden van de zaal kwamen vonden we meer en meer stof. Hoeveel stof er in totaal afkwam weten wij niet, maar het was veel … erg veel.

Na het leggen van de matten gingen we er ook nog even met een dweil en desinfectiemiddel over.
Als final touch werden de matten nadien bespoten met Q-Viva om alle overgebleven organismen te doden. Na amper een uurtje werken was alles proper en lagen de matten terug op hun plaats.

Wij zijn weer klaar voor een nieuw seizoen.

Oprechte dank aan alle personen die met ons meehielpen.

Dat opkuisen niet saai hoeft te zijn kunnen de deelnemers beamen. Er werd behoorlijk wat gelachten tijden de werkzaamheden.