Zaterdag 8 november. De dag van het groen-blauw kampioenschap te Ooigem. Vanaf 07u30 vertrokken wij om er ter plaatse te zijn tegen dat de weging begon. 4 cadetten (U15) en 2 belofte (U18) schreven zich in om deel te nemen. In de voormiddag kwamen Elias Smeulders, Robin Clément, Robin Van Hecke en Viktor Tuytte aan de beurt. Reeds van voor de weging zagen wij dat er iets mis was met Viktor. Hij was bleek, heel stil en futloos. Opmeten van de koorts leverde een getal van 37,8°C op. Wij besloten om Viktor niet deel te laten nemen en hem naar huis te sturen om te rusten. Bleven dus drie judoka’s over in deze klasse. Na de weging bleken ze dan ook nog allen in dezelfde categorie te zitten (-66 kg).

Robin Clément mocht de spits afbijten. Hij stond redelijk passief op de mat en moest nog op gang komen. Toch slaagde hij erin om een worp van de tegenstander over te nemen met tani otoshi, wat hem een yuko opleverde. Even later kreeg hij, na een halve worp van de tegenstander waza ari tegen. Robin slaagde er niet meer in om deze achterstand weg te werken en wordt naar de herkansingen doorverwezen.

Elias Smeulders domineerde zijn eerste kamp volledig. De tegenstander kan niet inkomen en Elias slaaft erin om heel snel ippon te scoren met Tomoe nage.

Robin Van Hecke begint zijn eerste kamp met volle moed. Hij blijft echter teveel naast de tegenstander staan tijdens het inkomen. Als de tegenstander waza ari behaald, begint Robin van te ver aan te vallen. Geen van beiden kan nog scoren en ook Robin wordt naar de herkansingen doorverwezen.

Elias krijgt een zware tegenstander voorgeschoteld in zijn tweede kamp. Deze draait Seoi otoshi in, maar Elias kan ontwijken. Ongeveer halverwege de kamp slaagt Elias erin om ook deze tegenstander te werpen met tomoe nage en krijgt er ippon voor.

Robin Clément begint zijn eerste ronde van de herkansingen vinniger dan ervoor. Als hij soto makikomi inkomt levert hem dat onmiddellijk waza ari op. Even later komt hij seoi nage in en krijgt er nogmaals waza ari voor. Waza ari awaseta ippon en Robin mag naar de volgende ronde.

Robin Van Hecke heeft precies wat schrik van zijn volgende tegenstander. Hij stapt teveel achteruit en geraakt buiten de kampzone, wat hem shido oplevert. Even later kan de tegenstander Robin werpen met O soto gari (waza ari), en hem in houdgreep nemen. Robin slaagt erin om zich te bevrijden. Even later kan Robin de tegenstander werpen wat hem ook een waza ari oplevert en kan de resterende tijd uitdoen met houdgreep. Ippon voor Robin.

Robin Clément kampt nu de halve finale voor het brons. Als de tegenstander seoi nage inkomt, slaaft Robin erin om hem over te nemen en waza ari te behalen. De kamp loopt gelijk en verder slagen beiden er in om te scoren. Vlak voor het einde slaag de tegenstander er wel in om Robin te werpen en yuko te behalen. Niet genoeg echter en Robin wint deze kamp.

Robin van Hecke staat ook in zijn finale voor het brons. Hij valt echter van te ver aan en staat teveel naast de tegenstander hij kan niet scoren, maar raakt wel in houdgreep, waar hij niet uitgeraakt. Ippon voor de tegenstander. Jammer genoeg geen plaats voor Robin Van Hecke.

Elias moet de finale kampen. De strijd gaat gelijk op maar niemand kan echt scoren. Daar de tegenstander schrik heeft van Elias, begint hij zijn bewegingen af te blokken. Hij wordt bestraft met shido. Op een halve minuut van het einde slaaft Elias erin om de gordel van te tegenstander te nemen en hem te gooien met een prachtige haria goshi. Een welverdiende ippon en een eerste plaats.

Robin Clément kampt nu de finale voor het brons. Zijn tegenstander is iets groter en neemt Robin in de nek. Als hij wil inkomen, neemt Robin snel over met tani ostoshi en scoort ippon. De bronzen plak is binnen voor Robin.
Na de beloftes (U15) was het de beurt aan de juniores (U18). Izaak Bogaert en Julie Vanden Bussche namen deel in deze categorie. Izaak zat in de -55 kg, Julie in de -48 kg.
Izaak bogaert was als eerste aan de beurt. Hij valt aan vanaf de eerste seconde. Snel kan hij yuko scoren met seoi otoshi. Even later raakt hij op de grond en kan de tegenstander verwurgen met hadaka jime, waat hem ippon oplevert.
Izaak zijn tweede kamp ging snel. Heel snel komt hij seoi otoshi in, wat hem yuko oplevert. Heel snel komt hij nogmaals seoi otoshi in en krijgt er ippon voor. Totale tijdsduur van deze kamp was 10 seconden.
Izaak heeft het in de finale kamp iets moeilijker. De tegenstander kampt harder en Izaak kan niet echt scoren. Toch slaagt hij erin om (opnieuw met seoi otoshi) yuko te scoren. De tegenstander kan deze score niet meer inhalen en ook deze kamp wint Izaak. Een eerste plaats voor Izaak.

Julie Vanden Bussche zit in een best of tree systeem. In haar eerste kamp wil ze inkomen, maar de tegenstander neemt over met tani otoshi en scoort ippon.
In haar tweede kamp komt de tegenstander uchi mata in en Julie raakt op de grond. Daar kan de tegenstander kuzure gesa gatame nemen en de volle tijd vasthouden. Een tweede plaats voor Julie.