Golden Judo cup U15U21+

Slechts zes van onze judoka’s namen deel aan dit tornooi. Jammer dat de meesten verkozen om thuis te blijven. De sfeer was heel goed in Zelzate en er werd mooie judo getoond. Pauline Serie, Ginny Van Hecke, Nathan Van Hoorebeke, Rune Duquenne, Kiyoko Van De Rostyne en Alexander Chantzos waren moedig genoeg om zich te meten met andere judoka’s.

Pauline Serie komt als eerste aan de beurt en kampt in de categorie tot 57 kg. De tegenstander kan haar snel werpen met Seoi Nage en krijgt er meteen Waza Ari voor. Als Pauline haar wil werpen met Soto Makikomi, mislukt de worp zodat ze geen punten krijgt. Beiden geraken wel op de grond en de tegenstander slaagt erin Pauline te verwurgen met Okuri Eri Jime. Pauline geeft zich gewonnen en de tegenstander krijgt Ippon.

Pauline staat in de herkansingen. Daar kan ze de tegenstander snel werpen met Makikomi en krijgt al Waza Ari. Doordat de tegenstander haar steeds blokt bestraft de scheidsrechter haar met Shido. Een tweede poging Makikomi van Pauline levert haar geen punten op. Daar de tegenstander nog steeds niets doet bestraft de scheidsrechter haar een tweede maal. Opnieuw komt Pauline Soto Makikomi in maar neemt te zwak vast met de linkerhand. Zo kan ze de tegenstander niet op zich trekken en ook niet goed werpen. Beiden geraken op de grond en Pauline geraakt in houdgreep. Ze kan zich echter bevrijden zodat er geen score valt. Als ze even later de tegenstander op de grond kan controleren is het ook te weinig om te scoren. De tegenstander kan Pauline verwurgen en ze moet opgeven. Geen verdere kampen meer en geen medaille voor Pauline.

Ginny Van Hecke zit in een poule van vijf. Ze kampt in de categorie tot 63 kg. Een eerste poging om te werpen met Soto Makikomi mislukt omdat deze van te ver is aangezet. Bij een tweede poging staat Pauline te ver opzij en kan het rechterbeen van de tegenstander niet vastzetten. Wegens passiviteit bestraft de scheidsrechter de tegenstander met Shido. Even later komen beiden op de grond en Ginny laat zich klemmen met Juji Gatame en moet opgeven.

In de tweede kamp staat Ginny tegen de regerende Provinciaal kampioene. Deze kan Ginny werpen met Makikomi en krijgt er meteen Waza Ari voor. Als ze Ginny verder wil controleren met houdgreep slaaft Ginny erin zich te bevrijden voordat er score valt. Even later laat ze zich toch pakken met Yoko Shiho Gatame en verliest deze kamp met Ippon.

De derde kamp van Ginny is tegen een westvlaamse. Ginny kan niet inkomen en wordt snel geworpen met O Soto Gari, wat de tegenstander een Waza Ari oplevert. Ze slaagt erin om Ginny te controleren met Ura Gatame en de scheidsrechter kent haar Ippon toe.

Ginny begint aan haar laatste kamp. Als ze inkomt, wil de tegenstander haar overnemen met Tani Otoshi maar Ginny kan ontwijken en er komt geen score. Ginny komt nog enkele malen Soto Makikomi in maar behaalt geen punten. Als ze nogmaal hetzelfde inkomt, kan de tegenstander haar counteren met Ura Nage, Ginny plat op de rug werpen in Ippon behalen. Jammer genoeg geen medaille voor Ginny.

Alexander Chantzos is de derde kamper die mag aantreden. Een poging Harai Goshi wordt overgenomen en levert de tegenstander Waza Ari op. Hij kan Alexander controleren met Gesa Gatame tot de scheidsrechter hem gewonnen geeft en Ippon toekent. Alexander moet naar de herkansingen. Daar komt hij van te ver in bij Harai Goshi en de tegenstander ziet de kans hem te over te nemen met Tani Otoshi. Deze beweging levert de tegenstander Waza Ari op. Hij kan het afmaken door Alexander te controleren met Yoko Shiho Gatame en Ippon binnen te halen. Afgelopen voor Alexander en ook geen podiumplaats.

Rune Duquenne is de volgende die kampt. De tegenstander komt Ippon Seoi Nage in en krijgt onmiddellijk Waza Ari. Even later komt hij links O Soto Otoshi in en opnieuw geeft de scheidsrechter hem Waza Ari. Twee Waza Ari’s zijn gelijk aan Ippon en Rune verliest zijn eerste kamp. Hij moet naar de herkansingen en kamp direct voor brons.

In de herkansingen slaagt Rune erin om met de tegenstander naar de grond te gaan en hem te controleren met Yoko Shiho Gatame. Hij krijgt Ippon en behaald meteen een derde plaats.

De volgende kamper die mag aantreden is Nathan Van Hoorebeke. Hij zit in een poule van vijf en moet viermaal kampen. In zijn eerste kamp kan hij al snel te tegenstander werpen met Tani Otoshi en scoort Waza Ari. Beiden geraken op de grond, maar geen van hen kan de andere controleren. Als de tegenstander Nathan wil werpen met Makikomi, kan Nathan overnemen en hem vloeren met Tani Otoshi. De scheidsrechter geeft Nathan hiervoor Ippon en Nathan wint zijn kamp.

In zijn tweede kamp komt Nathan Makikomi in maar krijgt er geen punten voor. Hij kan de tegenstander even in houdgreep nemen, maar voor er punten worden toegekend slaagt deze erin zich te bevrijden. Een volgende aanval Soto Makikomi brengt ook geen punten op en als de tegenstander Harai Goshi inkomt krijgt hij er Waza Ari voor. Even later kan hij Nathan vloeren met Uchi mata en krijgt zijn tweede Waza Ari. Nathan verliest deze kamp met Ippon.

De derde kamp beging en Nathan valt aan. Als hij Tani Otoshi inkomt kan hij geen punten nemen en op de grond slaagt hij er niet in de tegenstander te controleren. Een aanval Seoi Nage van de tegenstander wordt door Nathan overgenomen en levert hem Waza Ari op. Als beiden op de grond terecht komen wil Nathan de tegenstander omkeren maar neemt deze in de broekspijp vast. De scheidsrechter ziet het en bestraft Nathan met Shido. Even later geraakt Nathan in Gesa Gatame maar kan zich net op tijd bevrijden. Een aanval Tani Otoshi levert hem geen punten op maar als de tegenstander Nathan kan vloeren met Tai Otoshi krijgt hij er een verdiende Ippon voor. Jammer voor Nathan.

In zijn laatste kamp komt de tegenstander Uchi Mata in. Hij voelt de tegenstand van Nathan en combineert naar Ko Uchi Gari wat hem Ippon opbrengt. Nathan verliest ook deze kamp en moet zich tevreden stellen met Brons.

Kiyoko Van De Rostyne begint aan haar eerste kamp. Zij loopt mee met de tegenstander en als deze Harai Goshi inkomt kan ze Kiyoko op de rug werpen en Ippon behalen.

Kiyoko moet naar de herkansingen. Daar wil de tegenstander haar werpen met Harai Goshi links maar krijgt er geen punten voor. Kiyoko laat zich op de rug nemen en de tegenstander kan haar werpen met opnieuw Harai Goshi. Deze maal is het wel raak en Kiyoko verliest met Ippon. Spijtig voor kiyoko maar geen podiumplaats en dus ook geen medaille.

De inzet was goed bij onze deelnemers. Bij enkelen ontbrak het aan competitieritme maar niet opgeven is hier de boodschap.

Ook bij de U15U21 merken wij dat er slecht weinig judoka’s zich opgaven om deel te nemen. Wij hopen dat er bij een volgende tornooi meer deelnemers zich op de lijst zullen plaatsen.