Na enkele maanden voorbereiding slaagde Ginny Van Hecke erin de jury te overtuigen dat zijn het dragen van een zwarte gordel waard is. Samen met trainingspartner, Svea Van Isacker, trainde zij heel hard om het examen tot een goed einde te brengen. Als de budozaal in Lochristi bezet was, gingen ze trainen in andere clubs. Gent-Drongen, Belsele, Sint Agatha Berchem, Nazareth, Zwijndrecht en Merelbeke kregen hen op de mat.

Coach Erik Van Isacker moest soms streng zijn en bleef Ginny laten trainen tot de technieken voldoende gekend waren. No mercy, medelijden staat niet in zijn woordenboek. Bloed, zweet en tranen moest ze ervoor over hebben.

Maar ook de clubtrainers van de bezochte clubs brachten hun steentje bij om Ginny op het gewenste niveau te krijgen.

Zondag 19 januari was het dan eindelijk zo ver. Van de 19 kandidaten slaagden er uiteindelijk 15 in hun opzet. De jury was streng maar correct. Ginny zat ruim boven de minimale 60% om te slagen. Felicitaties vanuit de club volgden. Maar ook onze buitenlandse vrienden uit Portugal en Mallorca waren op de hoogte en wensten haar veel geluk met de behaalde zwarte gordel.

Zij is de twaalfde zwarte gordel van onze club.