Na een evaluatie van de eerste groepstrainingen werd door de drie clubs besloten om het project verder te zetten. Vrijdag 12 februari was de afspraak te Laarne.
Tot onze spijt kwam niemand van de U11-U13 opdagen voor de eerste training. De volwassenen hadden meer opkomst. Wij zakten af met 6 personen om deel te nemen aan de training. Jeroen, Izaak, Thomas Baete, Bino, Vince en Erik waren paraat. Jorick gaf ook deze maal de les. Na een korte opwarming werkte hij rond Sasae Tsurikomi Ashi. Beginnende met de basisvorm, ging Jorick al snel over naar enkele variante vormen, overnames en combinaties. Ook hier trainden de leden van de drie clubs samen met elkaar.
Er werd voldoende tijd genomen om de diverse technieken in te oefenen. Eveneens volgde na de techniek enkele randori’s. in een ontspannen sfeer wisselden de leden onderling enkele malen van tegenstander. Na het Tachi Waza gedeeldte was er tijd voor Katame Waza. Allereerst kreeg men de kans tot Yako Soku Geiko, wat bij velen al snel overging naar randori.
Ook deze groepstraining was, behalve bij de U11-U13, weeral een groot succes. Verdere groepstrainingen volgen in de loop van het sportjaar. Onze leden kregen een uitnodiging met daarop alle data en plaatsen van de trainingen.
Wie deze uitnoding niet meer in zijn / haar bezit heeft kan de data altijd raadplegen op onze site. Onder de rubriek ‘Kalender’ staan deze netjes vermeld op de exacte datum. Eveneens kan men kijken onder de rubriek ‘Judopatform’. Willen wij deze samenwerking met de andere clubs verderzetten, dan is opkomst van onze leden een vereiste.