Op woensdag 4 november mochten wij de leden van JC Laarne en JC Wetteren verwelkomen op onze mat. Deze speciale training kaderde in het teken van de samenwerking tussen onze drie clubs. Daar er in de dalmomenten in elke club te weinig leden op de mat staan, werd er tot deze samenwerking gekomen. Wij trainden in twee groepen. De eerste groep U13 kreeg les van Svea. Rode draad in haar les was (uiteraard) Seoi Nage. Diverse vormen Seoi nage kwamen aan bod. Op grond werkte Svea rond aanval bij een uke die op de rug ligt.

Erik nam de training van de tweede groep (U15+) voor zijn rekening. Hier was de rode draad O Soto Gari. Zowel de worp, combinaties en overnames werden volop gegeven. Op grond werd er even gewerkt rond Ushiro Gesa Gatame. Beide trainingen werden afgewisseld door randori’s en/of spelvormen.

In de wandelgangen hoorde ik diverse goede reacties op de training. Zowel het concept van gezamenlijk trainen, als de inhoud van de lessen werden goed ontvangen. Zo te horen blijkt het concept goed aan te slaan bij de deelnemers.

Op maandag 23 november worden wij verwacht in de dojo van JC Wetteren. Dit van 19u30 tot 21u00. Onze leden krijgen nog een uitnodiging om deel te nemen.