Onze leden en genodigden kregen vrijdag 27 april nogmaals Ulla Werbrouck op bezoek. Ulla behaalde in haar jeugd heel wat titels. Belgisch-, Europees- Wereld- en Olympisch kampioene staan op haar palmares.  Sinds enkele jaren is ze gestopt met actief judo en lesgeven, maar speciaal voor de leden van Judoclub Hokkaido Lochristi en genodigden kwam ze nog even op de mat om les te geven. Ulla, die zesde dan judo is, kwam op de mat met haar welverdiende wit-rode gordel.

De Jongeren begonnen met trainen. Zo’n 35 judoka’s waren er van de partij.

De opwarming was zoals een opwarming moet zijn: speels en voldoende bewegen. Iedereen deed goed mee en al snel was iedereen opgewarmd. Vooral de actie- reactie spelvormen zorgden daar voor een groot deel voor.

Ulla leerde hen hoe je iemand kunt vegen met O Uchi Gari. Vanaf de basisbeweging  ging het snel over naar de werkelijke worp. Geleidelijk opbouwend leerde Ulla onze jongste leden hoe je met deze beenveeg iemand kunt werpen. Na even inoefenen was er tijd voor de Randori, die oefenkampen. Ook hier kwamen diverse vormen van kampen aan bod. Zonder het goed te beseffen waren onze leden moe van een uurtje trainen.

De tweede groep, de volwassenen, waren erna aan de beurt. Ook hier volgde een korte maar stevig opwarming. Op vraag van velen toonde Ulla hen hoe ‘haar’ Uchi Mata in elkaar zat. Ulla legde haar versie van deze worp uit tot op het kleinste detail. Daar waar onze judoka’s de traditionele manier leerden, toonde Ulla hen hoe ze het anders deed en waarom.

Uiteraard kon ook deze groep zich meten met elkaar via de Randori. Ulla gaf tips en deed enkele Ranodri mee, tot grote vreugde van de deelnemers. Ook anderhalf uur vliegt voorbij. Voordat de deelnemers er erg in hadden was deze training voorbij.

Als bedanking kreeg Ulla een grote fruitmand. Erik weet  dat hij haar daarmee een groot plezier kon doen.

De club voorzag nog een hapje en een drankje voor de deelnemers. Daar kon iedereen wat bijpraten en Ulla op een andere manier leren kennen. Zelf vond Ulla de nieuwe budozaal ruim en heel mooi.

Nadien hoorden we geen enkele negatieve reactie over deze trainingen.