Op vrijdag 21 novemvber 2014 kwam Rudi De Maere training geven aan onze leden van de tweede en derde groep. Rudi is A-trainer VTS-BLOSO en bezit de graad van 6de dan. Thevens is lid van de gradencommissie en is al ruim 20-25 jaar de vaste trainingspartner van Erik op de federatie. Daar Rudi begin 2015 verhuist naar Indonesië, hadden wij hem graag nog even te gast in onze club.

Wegens drukte op de Brusselse ring kon Rudi niet aanwezig zijn voor de training van onze kleinsten.

Voor zowel de tweede als de derde groep had Rudi lessen rond O uchi gari voorbereidt. Zowel basis als gevorderde manieren van deze worp kwamen aan bod. Ook werd gewerkt rond enkele overnames en schakels met O uchi gari. Uiteraard lag de nadruk op de finesses van de techniek, niet op de brute kracht. Met voldoende aandacht voor de kumikata, kuzushi en tsukuri (vastnemen, de voorbereiding en de evenwichtsverstoring) kregen zowel jong als oud een goed inzicht in deze techniek.

Daar waarde schakels in de tweede groep makkelijk doenbaar waren, ging Rudi in de derde groep al snel over naar de iets gevorderde technieken. Natuurlijk was er ook tijd voor enkele spelvormen. Vleesboom viel onder andere erg in de smaak van vooral onze jongste leden.

Tot onze spijt was dit waarschijnlijk de laatste maal dat wij Rudi op onze mat mochten verwelkomen. Even afkomen vanuit Indonesië lijkt ons net iets teveel gevraagd…