Vrijdag 29 maart kregen wij les van Patrick Minnoy. Patrick is 5de dan en A-trainer. Hij is de hoofdtrainer van judoclub Sint Agatha Berchem en zit reeds enkele jaren in de gradencommissie. Erik en Patrick waren elkaars partner op de laatste examens. Beiden kennen elkaar redelijk goed. Het was ondertussen weer enkele jaren geleden dat Patrick bij ons te gast was.

Om praktische redenen was er geen training in de eerste groep, maar leden van deze groep werden uitgenodigd om de training van groep 2 te volgen.

Ondanks de mondelinge mededelingen, uitnodiging via mail, publicatie op de website en melding en de WhatsApp groep, hoorden wij dat er heel wat leden om 18u00 aanwezig waren voor de eerste les …

De les van Patrick behandelde zowel rechtstaande als grondtechniek.

Bij het rechtstaande werk legde Patrick tijdens zijn les heel wat aandacht bij de evenwichtsverstoring van een tegenstander. Een tegenstander die uit balans is, is heel eenvoudig te werpen.

Op grond liet hij zien hoe je een tegenstander, die in vierpuntsteun zit, kunt omdraaien en zelf houdgreep nemen. Wie de techniek niet volledig begreep, kan rekenen op individuele hulp van Patrick.

Uiteraard was er ook telkens aandacht voor de Randori, de oefenkampen.