Onze vierde gasttrainer dit jaar was opnieuw Marnix Vangheluwe. Het was even zoeken in de agendag, maar op vrijdag 12 mei lukte het voor Marnix om zich voor ons vrij te maken. Marnix kwam training geven in twee groepen, de leden van de eerste groep deelden wij in bij de leden van groep 2. Kaan Kanatlıen Gautier Blommaert assisteerden hem tijdens de training.
Enkele leuke spelletjes met kleine als grote ballen was onderdeel van de opwarming bij de kleinsten. Ook het Koekoekspel viel bij allen in de smaak. Door middel van deze diverse spelvormen konden onze jongsten zich opwarmen voor de eigenlijke les.
Marnix begon met rechtstaande werk en toonde enkele vormen van Seoi Nage met andere manier van vastnemen. Kaan en Gautier hielden een oogje in het zeil en sprongen bij waar men de beweging niet onder de knie kreeg.
Nadien was er ook nog tijd voor grondwerk. Een Uke die in vierpuntensteun zit kantelen? Marnix toonde onze jongsten enkele manieren hoe je dat eenvoudig kunt doen.
Na onze jongsten kwamen de volwassen aan de beurt.
Bij de volwassenen werkte Marnix rond Obi Tori Gaeshi, een techniek die onlangs werd opgenomen in het Kodokan systeem en vroeger deel uitmaakte van de Hikkomi Gaeshi groep. Als tweede onderdeel kwamen enkele aanvallen aan bod waarbij een tegenstander in vierpuntensteun zit. Ook hier waren Kaan en Gautier druk in de weer om onze leden bij te sturen waar het mis liep.
Voor de Randori’s (vrije kampen) splitste Marnix de groep op in twee zodat iedereen voldoende plaats zou hebben in de kleine zaal. Ook deze training was te snel voorbij. De club voorzag nog een mooie fruitmand voor de gasttrainer en nodigde de deelnemers uit voor een hapje en drankje in de cafetaria.