Ook dit jaar mochten wij Ilse Heylen verwelkomen op onze mat. De eerste groep U14 telde 21 leden. Na een korte maar stevige opwarming, behandelde Ilse Ippon Seoi Nage en Seoi Nage. Na de basis, schakelde zij al snel over naar enkele bruikbare competitievormen. Het accent van de les lag wel bij het in verplaatsing brengen en het uit evenwicht trekken van een tegenstander. Al snel schakelde Ilse over naar Seoi Otoshi, een verwante techniek aan Seoi Nage. Met dezelfde Kumi Kata toonde Ilse ook hoe je makkelijk en efficiënt kon overgaan naar O Soto Gari, een veel gebruikte techniek op tornooien. Het tempo van de les lag redelijk hoog, wat ervoor zorgde dat het uur werkelijk voorbij vloog. Enkele foto’s met de leden, hier een daar een handtekening en iedereen ging welgezind huiswaarts.
De Tweede groep telde heel wat meer deelnemers. Enkele bevriende judoka’s uit andere clubs werden uitgenodigd, zodat wij met 27 personen op de mat stonden. Als opwarming begon Ilse met enkele evenwicht- en coördinatie oefeningen. Snel schakelde ze over naar kracht en stabilisatie. Na een goede 15 minuten was iedereen voldoende warm om aan de eigenlijke les te beginnen.
Ook hier behandelde Ilse Ippon Seoi Nage. Verschil met de eerste groep was wel dat Ilse nu meer in verplaatsing werkte. Een manier Ko Uchi Gari en O Uchi Gari vertrekkende vanuit Ippon Seoi Nage kwam erna aan bod. Als laatste rechtstaande techniek toonde Ilse een variatie op O Soto Gari. Vooral het verplaatsingpatroon om tot deze worp te komen viel bij velen in de smaak.
Na het rechtstaande werk was het tijd voor grondwerk (Katame Waza). Bij een tegenstander die in verdediging zit, toonde Ilse enkele manieren om tot houdgreep als tot armklem over te gaan. Ook hier was de trainingstijd heel snel om. Toch maakte Ilse tijd vrij om met enkelen op de foto te poseren en handtekeningen te geven.
In beide groepen werden T-shirts van de Ilse Heylen Fanatics uitgeloot. Een grote fruitmand stond klaar, maar trainer Erik vergat deze te geven tijdens het afgroeten. Pas als we de zaal verlieten viel zijn frank dat hij deze nog moest afgeven.
Na de training ging de groep nog samen iets nuttigen in de kantine. Petra had voor gezonde hapjes gezorgd voor de groep. Niemand had te klagen over de training, we hoorden enkel positieve reacties.