Meer dan 44 internationale medailles. Diverse keren Belgisch kampioene. Gedreven en gepassioneerd door de judosport … wat kun je nog meer verwachten van een gasttrainer?
Omdat de vorige training met haar zo goed was meegevallen, besloten wij om ook dit jaar opnieuw Ilse te vragen om een gasttraining te geven aan onze leden. Ondanks haar drukke agenda vond Ilse nog een dagje vrij. Vrijdag 22 december was voor ons D-day. Ilse vroeg ons wel om haar te helpen met de verkoop van haar kalenders. Zowat haar enige bron van inkomsten. Judo topsporters kunnen niet genieten van royale sponsors…

Op 22 december gaf ze dus les aan alle leden van de club. Daar waar het in de beginnersgroep nog erg speels aan toeging, legde ze de lat wel iets hoger in de gevorderden groep. Het belang van kumikata (manier van vastnemen) en kuzushi (het uit evenwicht brengen van de tegenstander) werd met handen en voeten uitgelegd. Trainingen en spelvormen, techniek en randori wisselden elkaar af en maakten deze training tot een subliem geheel.

In de derde groep was het een ander paar mouwen. Erik had voor de gelegenheid twee collega trainers uitgenodigd. Ook mochten zij gerust enkele leden meebrengen. Gevolg was dat de mat overvol stond. In de groep volwassenen stonden er ruim veertig judoka’s op de mat. Heel erg veel voor zo’n kleine zaal. (dat de nieuwe zaal er maar snel komt). Ilse paste haar training goed aan. Randori werd vervangen door andere oefe-ningen. Ondanks dat er weinig werd geworpen, kon iedereen toch wel goed doortrainen. Naast de gekende technieken, kon Ilse ook enkele nieuwe technieken demonstreren.
Uiteraard werd er nadien nog even nagepraat en een glaasje gedronken in de plaatselijke kantine.