Vrijdag 17 november 2017 was Gauthier Blommaert te gast in de club. Gauthier is voormalig Belgisch kampioen bij de lichtgewichten en staat bekend om zijn grondtechnieken. Wegens praktische redenen kwam hij les geven in de tweede en derde groep. Leden van de eerste groep werden verzocht om mee te trainen met de tweede groep.

De opwarming van de eerste les was speels maar toch intensief. Snel waren de deelnemers opgewarmd en kon de eigenlijke les beginnen. Gauthier toonde enkele manieren van verdedigen als Tori op zijn zitvlak zit en Uke aanvalt tussen de benen. Onze leden kregen voldoende tijd om de gedemonstreerde technieken in te oefenen. Bij de ene ging het al wat vlotter dan bij de andere. Naast de grondtechnieken kwam er ook Tachi Waza aan te pas. Hier toonde Gauthier hoe je op een redelijk makkelijke manier O Soto Gari kunt inkomen bij een tegenstander die blokkeert. Na de technieken was er tijd om deze te oefenen in Randori vorm. Zowel Ne Waza als Tachi Waza kwamen uitvoerig aan bod. Ook werden er voldoende partnerwissels ingevoerd zodat iedereen kon kampen met de partner van zijn/haar keuze.

Een uur is snel voorbij en na een daverend applaus van de jongsten was het tijd voor de training van de volwassenen.

Ook in deze groep maakte Gauthier zijn opwarming zo leuk mogelijk. Naast lenigheid kwam er ook kracht aan te pas, zodat iedereen snel warm was.

Gauthier toonde zijn eigen technieken en manieren om Kata Guruma in te komen zonder de broek van de tegenstander vast te nemen. Wegens veranderingen in het arbitragereglement is dit al enige tijd verboden en zo komt men tot andere manieren van werpen. Sommige van de technieken kwamen in de beginne wat raar over, maar eens ingeoefend merken de deelnemers dat deze wel efficiënt waren. Ook in deze les kwam grondwerk aan te pas. Juji Gatame was de rode draad in de les. Vanuit diverse posities toonde Gauthier hoe je bij deze armklem kon komen. Op vraag werd ook de ‘flying juji’ gegeven aan de deelnemers.

Na techniek zorgde Gauthier ook voor de nodige Randori’s. Zowel Ne Waza als Tachi Waza kwamen ruim aan bod.

Na de les werd een mooie fruitmand gegeven en kon er worden nagepraat in de cafetaria. Wie aanwezig was kon enkel positief zijn over deze lessen. Wie afwezig was had ongelijk.