Wij vieren ons twintigjarig bestaan met diverse gasttrainers. De club kreeg dit jaar reeds Ulla Werbroeck, Franklin Perreira over de vloer. vrijdag, 24 maart, kregen onze leden les van Dirk Demaerteleire.
Dirk is meervoudig Belgisch en Europees kampioen Kime No Kata. Dirk is een A-trainer, heeft de graad van 6de dan en is lid van de gradencommissie VJF. Eveneens stond hij jaren in de wereld top-5.

In de eerste groep werkte Dirk voornamelijk rond verplaatsingen en lenigheid. Als techniek kwam Koshi Guruma aan bod. Dirk toonde te techniek vanuit diverse standpunten. Eveneens werd er veel aandacht besteed aan details. Wie de techniek niet direct begreep kon rekenen op individuele bijsturing van Dirk.
In de tweede groep, de gevorderden, ging het er iets zwaarder aan toe. Na een stevige opwarming legde Dirk de basis van De Ashi Harai uit. Toen iedereen deze voldoende onder de knie had, ging hij over naar meer competitieve vormen van deze worp. Vooral de schakel Links-Rechts had heel wat bijval bij de deelnemers.
Ook de verplaatsing naar achteren was nieuw voor de meeste deelnemers.
Ook hier was het voor Dirk geen probleem om de techniek diverse malen uit te leggen tot iedereen het begreep.
Als tweede deel van de les handelde Dirk rond aanval bij een partner die in vierpuntensteun zit. Vanuit deze positie demonstreerde hij hoe je makkelijk kon overgaan van de ene naar de andere techniek. Leden van de club bouwden aan de beginsituatie hun eigen judo, wat dan weer tot nieuwe technieken leidde. De sfeer was goed en alle deelnemers gingen met een goed gevoel van de mat.
Na de les kreeg Dirk als bedanking een mooie fruitmand en was er een drankje en een hapje voorzien voor de deelnemers.