Zoals elk jaar gebruikelijk is, gaven wij ook deze zomer sportkampen aan de jongeren van Lochristi. Dit maal was het concept iets beter voor ons. In plaats van vier groepen van telkens één uur, kregen wij twee groepen die elk twee uur judo initiatie kregen. Op deze manier was er voor ons iets meer speelruimte om een afgerond geheel te kunnen geven

Via via kregen wij te horen dat Julie zich verveelde en uitkeek naar de trainingen. Na een kort telefoontje was ze bereid om te helpen met de initiaties tijdens de sportkampen.. De eerste groep waren de jongsten. Daar behandelden wij voornamelijk kuzure gesa gatame. Zowel de manieren om tot kuzure gesa gatame te komen na aanval als na verdediging werden behandeld. Eveneens was er voldoende ruimte voor spelvormen als voor randori’s.

De tweede groep was ongeveer dezelfde structuur, maar daar behandelden wij ushiro gesa gatame, om het voor de lesgevers ook een beetje anders te maken. Tweemaal dezelfde leerstof geven is nooit plezant. Daar deze groep meestal oudere kinderen bevatte, konden wij ook iets dieper gaan in combinaties met deze houdgreep. Uiteraard bleven ook hier de spelvormen en randori’s niet uit. Enkele deelnemers hadden ‘feeling’ voor de judosport en werden ook aangesproken om de eigenlijke initiaties mee te komen volgen. Hopelijk mogen we een pak nieuwe leden verwelkomen.