Op zaterdag 4 januari deden wij traditiegetrouw mee met de jaarlijkse Nieuwjaarsduik te Oostende. Deze keer waren er 18 personen ingeschreven om het koude water in te gaan. Wij verzamelden om 10u00 aan de oprit van de R4 om van daar samen naar Oostende te rijden. Ter plaatse maakten wij een korte wandeling en gingen iets drinken in een plaatselijke tea room. Rond 12u30 zakten we dan af richting de drie gapers om de tickets af te halen en ons klaar te maken.

Eens op het strand werd de tijd gedood met enkele spelletjes Viking Kubb. Wat meteen opviel, was dat heel wat deelnemers behoorlijk wat alcohol dronken voor de duik. Dan bedoelen wij niet een glas jenever, maar een ganse fles whisky of jenever per persoon. In onze ogen een onverantwoord gedrag. Maar goed.

Omstreeks 14u30 begon de massa in beweging te komen. Deels opgepept door de sfeermakers, deels door de adrenaline. Kwart voor drie was het moment om je goed op te warmen. Wat lopen, wat springen,…
15u00u: Het startschot voor de frisse duik. 5.500 deelnemers stormden het water in. Ongeveer de helft was er al even snel uit als in.

[youtube height=”360″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=eryGbbvWsKU&feature=youtu.be[/youtube]