Zondag 5 november was Pauline van de partij op de tweede dag van de Flanders judo Cup te Lommel, het prestigieuze tornooi van de Vlaamse Judo Federatie met deelname van twaalf landen en 350 judoka’s. De deelname op zich was al een prestatie aangezien men enkel op uitnodiging kan deelnemen door de geleverde prestaties van de voorbije periode.

 De categorie U15 -52kg was druk bezet met 22 deelnemers. Op het tornooi wordt er gewerkt met het Braziliaans poulesysteem, waarbij de judoka’s in een voorronde eerst in poules worden verdeeld en enkel de eerste twee van de poule verder mogen kampen in de hoofdtabel voor de prijzen.

 Pauline kwam in een poule van drie uit samen met een Israëlische (Noam Melosian) en een Britse (Isobel Kitschen). De eerste kamp tegen de Israëlische was van korte duur, een stevige kumi kata gevolg door een aanval zonder score volgde al snel in een houdgreep. Pauline probeerde nog uit deze houdgreep weg te draaien, maar zonder succes. Lichtjes overdonderd door de agressiviteit van haar tegenstander in de eerste kamp moest Pauline zich opladen voor de volgende kamp tegen de Britse. Ze was gewaarschuwd en kon in haar tweede kamp de Britse meer weerwerk bieden. We hadden gezien dat ze vooral met seoi-nage aanviel, en het was de taak die te ontwijken en eventueel zelf een aanval in te zetten. Na één minuut slaagde de Britse er toch in om Pauline een waza-ari aan te smeren met een goed uitgevoerde seoi-nage. De volgende minuut probeerde Pauline verder deze aanval te ontwijken en zelf hier en daar een aanval te plaatsen. Maar het mocht niet baten er volgde een tweede waza-ari met een aansluitende houdgreep en zo moest Pauline ook in  deze haar meerdere erkennen. Einde tornooi voor Pauline maar een mooie ervaring rijker die haar alleen maar kan sterken voor de toekomst.