Vrijdag 7 juni konden de leden van Judoclub Hokkaido Lochristi hun familie laten kennismaken met de judosport. De club had speciaal voor deze dag een aangepast programma gemaakt zodat de familieleden zonder problemen konden meedoen. Ook had men voldoende judogi’s (judopakken) voorzien zodat de deelnemers er echt bij hoorden.

Trainer Nathan nam de eerste groep voor zijn rekening. Hij maakte uitgebreid werk van enkele spelvormen zodat men een idee had hoe fysiek de sport wel kan zijn. Daar waar de jongsten het gewoon vonden, merkten wij toch dat vooral de ouders goed in het zweet stonden. Nathan gaf ook iedereen de gelegenheid om even met zoon/dochter, broer of zus te kunnen kampen. Pas dan valt het op hoeveel sommigen hebben geleerd van enige tijd judo doen.

De tweede en derde groep werden gegeven door Erik. In deze groepen waren minder deelnemers van buiten de club om. Erik legde bij de tweede groep vooral het accent op houdgrepen en de manier tot ertoe komen. Bij de volwassenen handelde hij over armklemmen en verwurgingen. Ook deze beide groepen konden zich meten met de familieleden. Vooral in de derde groep (U15+) merkten wij dat de ouders nog weinig konden beginnen tegen hun kroost.

Vanuit elke groep hoorden wij hoe tof men het vond.