De eerste examens voor graadverhoging van dit seizoen gingen door op woensdag 24 januari 2018. Dit in plaats van de trainingen van de eerste en tweede groep.

Om een overzicht te krijgen van hoeveel personen examen wilden doen werd zoals gebruikelijk een lijst in de club gelegd waarop de kandidaten zich konden inschrijven.

In totaal plaatsten twintig personen zich op de lijst en namen deel aan het examen.

Erik voorzag vier personen die de examens zouden afnemen. Mike, Gert, Ewout en Svea namen deze tak op zich. Elk van hen nam examen af van ongeveer vijf personen.

Omstreeks 17u00 werd iedereen uit de zaal gezet en kon het examen beginnen. De eersten van elke groep werden binnengeroepen om hun kunnen te laten zien aan de jury. Er waren echt goede examens bij, maar ook mensen die net met de hakken over de sloot passeerden. Enkele van hen kregen de restrictie om een jaar extra te wachten alvorens hun volgende examen af te mogen leggen.

Omstreeks 19u45 konden de laatste deelnemers de mat verlaten en plaats maken voor de training van de derde groep.

De komende les, vrijdag 26 januari, zullen de geslaagden hun diploma en gordel in ontvangst mogen nemen.

Wij willen er nogmaals de nadruk op leggen om je enkel op de lijst te zetten als je de leerstof onder de knie hebt. Ook is het meebrengen van een partner die deze leerstof beheerst een must. Dit zal in de toekomst problemen  vermijden voor zowel de kandidaten als voor de juryleden.

De volgende examens zijn voorzien in mei-juni.