Zo veel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden, dat wil de Vlaamse Trainersschool bereiken. Naast de vele opleidingen die ze het ganse jaar door organiseren en ondersteunen, organiseren ze tweejaarlijks ook de Dag van de Trainer. Die was in 2016 al aan zijn zevende editie toe. Op zaterdag 17 december werd de Topsporthal Vlaanderen opnieuw omgetoverd tot een gigantisch congrescentrum.
Op het grootste bijscholingsmoment voor trainers uit Vlaanderen en ver daarbuiten werd ook dit jaar weer een rijk gevuld en kwalitatief programma geboden. Een boeiende mix van sporttak overschrijdende en sporttak specifieke thema’s waar elke trainer wat aan heeft. Daarnaast konden de deelnemers netwerken met collega-trainers en informatie verzamelen bij de standhouders op de informatiemarkt. In totaal nemen zo’n 1.600 trainers (vanaf initiator) uit gans Vlaanderen deel aan deze dag.
Uit de evaluaties van de voorbije edities bleek dat er meer nood was aan workshopmomenten en dat deelnemers meer tijd wilden om te netwerken en de informatiemarkt te bezoeken. In het bepalen van het programma heeft BLOSO geprobeerd om hiermee rekening te houden.
Je kon je Dag van de Trainer heel flexibel invullen. Zo waren er vier mogelijke keuzemomenten en besliste je zelf wanneer je aanschoof voor de broodjeslunch. Wilde je vier sessies volgen en de lunch overslaan, was dat ook geen probleem! BLOSO vroeg je enkel om op voorhand door te geven wat je op welk moment zou willen doen.
Erik schreef zich in om deze dag bij te wonen. In de voormiddag waren er twee sport specifieke opleidingen. In de namiddag twee opleidingen over sport en voeding. De ene opleiding was al interessanter dan de andere.