Ter gelegenheid van de Olympische Spelen te Rio werd er op het strand van Oostende een ‘Rio House’ geopend. Op deze plaats konden leken en sporters elkaar ontmoeten en proeven van diverse sporten. Zaterdag 6 en zondag 7 augustus was het de beurt aan de judosport.

Onze leden kregen de kans om mee te gaan en te genieten van het goede weer, het strand en natuurlijk de judotrainingen in open lucht.

Slechts 6 van onze leden waren vrij of hadden interesse. Izaak Bogaert, Thomas Baete, Jonas Van Coillie, Ewout, Svea en Erik waren van de partij. Omstreeks 09u15 vertrokken wij vanaf feestzaal Breugel te Beervelde. In Oostende zelf konden wij makkelijk een parkeerplaats vinden en begaven ons richting Rio House. Na een korte wandeling langs de zeedijk en wat te hebben rondgekeken, konden we voor de middag een eerste training meedoen onder leiding van Harry Van Barneveld (bronzen medaille op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 en nog diverse Belgische, Europese en wereldtitels). De training was een leuke mix van techniek en randori, maar door de felle zon niet te onderschatten.

Rond de middag gingen wij met z’n allen richting ‘De Koekoek’ om er de gekende kip aan het spit met brood te eten. Met deze warmte zat het terras er goed vol. Toch konden wij twee tafels bemachtigen en samen met middagmaal nuttigen.

Nadien was het natuurlijk tijd om ons even te amuseren. Wij huurden een strandwagen (billekarre in het Oostends) en maakten de omliggende straten en de zeedijk wat onveilig. Toen het even bergop was konden wij het gevaarte niet omhoog krijgen. Trappen zo hard wij konden bracht niet veel op. Gelukkig waren er direct enkele mensen bereid om te helpen duwen. Iedereen gaf het beste van zichzelf om de wagen omhoog te krijgen, Erik remde uit alle macht om te verhinderen dat deze achteruit zou rijden…

Nadien was het tijd voor een tweede training. Daar deze omstreeks 15u00 viel, was het gloeiend heet op de mat. Deze training bestond hoofdzakelijk uit randori. De deelnemers gaven het beste van zichzelf.

Als prettige attentie was er ook nog een kata demonstratie. Deze andere kant van het judo was voor vele leken een totale verrassing. De demonstratie werd dan ook gegeven door Dirk De Marteleire en Christophe Inghelbrecht (diverse Belgische en Europese titels kata).

Vooraleer naar huis te keren trakteerde Erik de deelnemers nog op een ijsje. Plaats aan een tafeltje was er niet meer, dan maar opeten langs de zeedijk.

Een prachtige dag waarvan iedereen heeft genoten, zo kon je deze dag het best omschrijven. Wie thuisbleef had nogmaals ongelijk.