Daar waar wij oorspronkelijk naar Bellewaerde wilden gaan, gingen er stemmen op om eens richting Pairi Daiza te gaan. Dit park hadden wij nog nooit gedaan als clubuitstap en het leek ons wel een leuk idee. Daar het weer in België heel wisselvallig is konden wij hiervoor geen reclame maken maanden op voorhand. De inschrijvingen voor deze uitstap vielen erg tegen. Slechts 17 personen namen deel aan de uitstap….

Vooraleer binnen te mogen moest iedereen door een scanner. Veiligheid voorop! Daar waar het in de voormiddag nog wat bewolkt was, kwam de zon er na de middag goed door.
Blijkbaar waren wij niet de enigen die het park wilden bezoeken deze dag. Niet dat je over de koppen kon lopen, maar er waren wel voldoende bezoekers om er een gezellige drukte van te maken.

Het eerste wat opviel in dit park waren de prachtige decors en gebouwen. Zowel de oude gerestaureerde gebouwen als de replica’s van exotische monumenten waren de moeite waard. Als dierenpark is Pairi Daiza helemaal anders dan bvb de Zoo. De dieren hadden er voldoende plaats om rond te lopen en alle kooien en weiden waren proper en goed onderhouden. Tussen de wandelingen door namen wij voldoende tijd om iets te drinken en ondertussen de kleinsten te laten ravotten. Erik liep de ganse dag met kleindochter Kiara in een draagzak. Erg leuk, ware het niet dat hij ’s anderendaags niet meer recht kon van de spierpijn in de rug … oud worden noemt men dat.
De omvang van het park liet ons niet toe om alle dieren te zien. Mede wegens de stralende zon sloegen wij de aquariums over. Met zo’n weer binnengaan leek ons niet zo’n best idee.

Veel te snel ging de tijd voorbij. Voor wij het merkten was het reeds na 18u00 en tijd om richting huiswaarts te keren. De weinigen die mee waren hadden in elk geval een leuke dag. Deze die thuis waren gebleven hadden ongelijk. In de loop van het jaar hadden enkele leden clubpunten opgespaard om korting te krijgen op de inkom. Geen van hen nam deel aan de uitstap, jammer. Misschien volgend jaar beter?