Zoals elk jaar maakten wij opnieuw een clubuitstap. Dit jaar werd gekozen voor een uitstap naar de Efteling in Nederland.

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), een hotel (Efteling Hotel), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk & Loonsche Land) en een golfpark (Efteling Golfpark). Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling is ook een van de 25 meest bezochte themaparken in de wereld en na Disneyland Parijs en Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa.

Er schreven zich 34 personen in voor deze clubuitstap. Wegens examens op school konden sommigen niet meegaan. Zaterdag 24 juni was het dan zover. Omstreeks 08u00 vertrokken wij met de wagen richting Kaatsheuvel. Om iets voor 10u00 kwamen wij aan bij het park. Even de aanwezigen controleren en de ingangskaarten verdelen en wij konden het park binnengaan.

Op praktische redenen splitsten wij ons op in drie groepen. De attracties voor de jongsten kunnen de ouderen niet boeien en omgekeerd. Bij elke groep waren er natuurlijk volwassen aanwezig.

Daar waar het de voorbije dagen volop zonnig was, moesten wij het stellen met motregen en wind.

Iedereen was erop gekleed, behalve Erik, die het weerbericht niet had gezien .

Rond de middag en diverse attracties later, kwamen wij samen om te lunchen. Daar er binnen geen plaats meer was, werd er gekozen voor een plaatsje buiten onder een luifel.

Daar gingen de gesprekken over de attracties die men reeds had gedaan en die men zeker nog wilde doen. Baron 1898 en Joris en de draak waren wel de favorieten van onze oudere leden. Onze jongsten hadden het dan meer voor de Fata Morgana en het carnaval festival. Kortom, er was voor iedereen wel iets te beleven.

Omstreeks 18u00 sloot het park zijn deuren en werd het voor ons tijd om terug huiswaarts te keren. Ondanks het minder goede weer was het toch een mooie dag voor de deelnemers.